Interview Van den Brom: "Hopelijk hebben we ons lesje geleerd"

Van den Brom: "Hopelijk hebben we ons lesje geleerd"
Foto: © SC

Speeldag zes, cruciale wedstrijd nummer zes voor Anderlecht. Al is het de eerste keer sinds héél lang dat paars-wit een match aanvat zonder de leiding te hebben. In Jan Breydel hoopt John van den Brom dan ook de ommekeer te bewerkstelligen na de povere 5 op 15.

De vraag blijft hoe Anderlecht nu weer voor de dag zal komen, want het blijft schipperen tussen de 4-4-2 en 4-3-3. "Het blijft ook discussie met de staf en de spelers", bevestigt Van den Brom. "Wat is nu de beste manier? Ik zeg dat we met beide systemen goede en slechte matchen gespeeld hebben. Vergelijk de match tegen Lokeren maar met die tegen Zulte Waregem. We zullen dat elke keer opnieuw moeten bekijken."

Anderlecht heeft het de laatste tijd moeilijk met scoren, maar misschien kan Guillaume Gillet op het middenveld of zelfs iets hoger daar een oplossing voor bieden. "Dat is inderdaad een interessante optie", aldus Van den Brom. "Guillaume kan rechtsachter, rechtsmidden en rechtsbuiten spelen. Ideaal voor mij dus om voor een oplossing te zorgen."

Maandag was het een catastrofe hier op de club

Anderlecht staat nu in het krijt bij Zulte Waregem, een situatie die het al heel lang niet meer gewoon is. "Inderdaad, we hebben nu een cyclus van vijf wedstrijden afgewerkt waarin we niet naar behoren gepresteerd hebben. Maar we hebben nog alles zelf in handen. We moeten de volgende vijf wedstrijden gewoon veel beter doen. Ik moet toegeven: maandag was het een catastrofe hier op de club. Iedereen zat in zak en as. Dinsdag hadden de spelers vrijaf, maar vanaf woensdag hebben we weer goed kunnen trainen. En het hielp natuurlijk dat er een lekker weertje was. De spelers hebben de knop omgedraaid."

Lucas Biglia gaf donderdag aan dat de spelers tegen Zulte Waregem te veel met randzaken in de weer waren, zoals met de scheidsrechter. "Het is niet altijd makkelijk om te zwijgen. Ook voor mij. Maar ik hamer sterk op de organisatie en ik ben fier dat de jongens daar in de meeste wedstrijden op konden terugvallen. Zondag was daar door die randzaken niks meer van te zien. We moeten onze emoties onder controle leren houden. Ik zeg het: je bent nooit oud genoeg om te leren", zei Van den Brom stevig met het hoofd knikkend.

Ik zeg altijd dat we geen vedetten hebben,
maar wel enkele spelers die het verschil kunnen maken.

Het moment is daar voor de Jovanovic'en en Mbokani's om op te staan. "Dat is misschien te makkelijk gezegd. Ik zeg altijd dat we geen vedetten hebben, maar wel enkele spelers die het verschil kunnen maken. Heel de ploeg moet goed draaien om die jongens de mogelijkheid te geven het verschil effectief te maken. Het is niet omdat onze 'vedetten' niet hun beste niveau halen dat zoiets onze resultaten verklaart."

Club Brugge maakte het Anderlecht in het Constant Vanden Stock-stadion één helft bijzonder moeilijk, dat zag ook Van den Brom. "We hebben lessen geleerd uit die eerste helft. We hebben het toen niet goed gedaan en dat zou dus niet meer mogen gebeuren. Als het nu nog gebeurt, wil dat zeggen dat we onze les niet goed geleerd hebben."

De druk stijgt in het Astridpark, maar Van den Brom zelf blijft ontkennen dat die hem extra raakt. "Jullie zouden dat graag willen horen, maar het is echt niet zo. Ik ben de eerste die zegt dat we kampioen moeten worden, maar dat geeft me geen extra druk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties