Platini wil gesprekken scheidsrechters opnemen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Platini wil gesprekken scheidsrechters opnemen
Foto: © SC

Michel Platini wil vanaf volgend seizoen de gesprekken tussen scheidsrechterlijke teams opnemen. Dat verklaarde de voorzitter van UEFA op een persconferentie rond het EK2016.

Net als in de Jupiler Pro League staan de scheidsrechters in de Europese competities regelmatig onder vuur. Onlangs kwam er kritiek na de heenwedstrijd in de halve finales van de Champions League tussen Bayern München en FC Barcelona. Thomas Müller kon immers de 3-0 scoren nadat een aanvallende fout op Jordi Alba niet werd opgemerkt door de arbitrage.

“Het kan niet dat vijf topscheidsrechters die fout niet hebben gezien”, aldus Platini. “Ik heb dan ook aan de secretatis-generaal van de UEFA gevraagd om de gesprekken tussen scheidsrechters in Europese competities vanaf volgend seizoen op te nemen. Op die manier kunnen we achteraf nagaan hoe het komt dat een fout niet werd gefloten.”

Ook de discussie rond het gebruik van videobeelden kwam opnieuw ter sprake. De Fransman liet optekenen geen voorstander te zijn van dergelijke technologie omdat het kostenplaatje te hoog ligt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties