Interview Van Wijk: "Mijn statistieken zijn te laag om specialist te zijn"

Frank Deckers
| 8 reacties
Van Wijk: "Mijn statistieken zijn te laag om specialist te zijn"
Foto: © SC

Westerlo zet alles op alles in de eindronde. Met Dennis van Wijk heeft de club een specialist voor dit soort werk in huis gehaald. Ondanks de matige start gelooft de nieuwe coach er toch in. "Cercle Brugge is de grote favoriet, maar wij verdienen het ook om in eerste klasse te spelen."

“Ik ben blij dat ik nu hier kan meestrijden voor de promotie. Bij Antwerp liep het al een tijdje niet. Als er een club als Westerlo zich aanbiedt, mag je dat niet afslaan. De omkadering en het team zijn eerste klasse waardig”, aldus Dennis van Wijk aan Voetbalkrant.com.

“Ik was wel bij Antwerp gebleven als het kon. Alleen mijn toekomstvisie was niet dezelfde als die van de club. Als ik niet op mijn eigen manier de dagelijkse werking mag aanpakken, dan doe ik het liever niet. Mijn werk bij Antwerp was echter nog helemaal niet af.”

Dennis van Wijk heeft al veel eindrondes gespeeld. Met Bergen en Charleroi wist hij te promoveren en hij kon Roeselare ook in eerste klasse houden. “Ik word wel vaker aanschouwd als een eindrondespecialist, maar persoonlijk zie ik dat zo niet”, zegt de Nederlander. “Ik heb drie keer een eindronde gewonnen en drie keer verloren. Mijn balans ligt dus op vijftig procent, dat is te laag om een specialist genoemd te worden, maar ik weet ook dat weinig mensen dezelfde papieren kunnen voorleggen.”

“Als je zegt dat Westerlo favoriet is, word ik kwaad”

Ondanks de slechte start gelooft de trainer nog in de promotie. “Westerlo is een club voor eerste klasse. De volledige omkadering is echt te goed voor tweede. Er zijn genoeg teams die hebben laten zien dat ze mits kleine veranderingen toch relatief makkelijk in de hoogste divisie kunnen meedraaien.”

“Charleroi, Oud-Heverlee Leuven en Bergen hebben dat ons in het nabije verleden nog voorgedaan, Westerlo kan dat ook perfect verwezenlijken. Mijn toekomst hangt echter niet af van de sportieve toekomst. Ik blijf bij Westerlo en dat maakt niet uit in welke divisie”, aldus Van Wijk.

Toch kan de coach van Westerlo niet ontkennen dat er maar één grote favoriet is. “Er is echter maar één ploeg die echt kans maakt op de overwinning in deze eindronde en dat is Cercle Brugge, zeker na de winst in Moeskroen. Vorige week was Westerlo nog samen met Cercle favoriet, maar nu is het overduidelijk dat er maar één grote kanshebber is. Tegen Woluwe hebben we twee kostbare punten laten liggen.”

“Cercle Brugge zit momenteel in een positieve flow. Tegen Beerschot zijn ze niet echt in de problemen gekomen en ook tegen Moeskroen hebben ze gedomineerd. Indien ze gisteren de beker hadden gewonnen, werd het heel moeilijk om ze te kloppen”, zegt een eerlijke Van Wijk. “Ik weet niet of ze met een positief gevoel terugkijken naar de finale want dat is zeer belangrijk voor het moraal. Fysiek hebben wij wel een klein voordeel nu.”

Licentieproblemen

De problematiek rond Woluwe en STVV deert Dennis van Wijk persoonlijk niet veel. “De hele licentieproblematiek is echter niet aangenaam voor de normale gang van zaken. Ik heb dit seizoen drie keer tegen Woluwe gespeeld en drie keer was dat een totaal andere ploeg. Voor ons maakt het niet zoveel uit aangezien we de eindronde hebben gehaald, maar voor de andere teams voelt het eigenlijk aan als competitievervalsing. Ik begrijp volledig dat Sint-Truiden zich gepakt voelt”, zegt Dennis van Wijk.

“Maar dat is niet alleen in tweede klasse, ook de eindronde van derde klasse heeft last van de licentieproblematiek. De wetgeving is voor interpretatie vatbaar en dat is in deze gevallen jammer. We maken het ieder jaar mee, maar er verandert niets.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties