Reactie Dury: "Als je droomt in de play-offs, loopt het fout"

Fabian Morren
| 5 reacties
Dury: "Als je droomt in de play-offs, loopt het fout"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem is voorlopig weer leider. Op twee speeldagen van het einde heeft Essevee zelfs het lot nog in eigen handen om de titel te pakken. Francky Dury beseft dat zijn team voor een unieke week staat.

"Dit is een moment dat wij met Zulte Waregem niet ieder jaar zullen meemaken", beseft trainer Francky Dury. "Lokeren nam meteen het heft in handen en was sterker in de duels. We gaven hen veel te veel vrijheid. De ruststand was totaal verdiend."

"Ik was verrast dat we de kans niet pakten. Dat heb ik ook aangegeven tijdens de rust. Ik heb ingegrepen en een formidabele tweede helft gezien. Je mag niet vergeten dat we na de eerste helft in de touwen hingen. Maar in de tweede helft was er een geweldige drive en hebben we nog drie doelpunten gescoord. Dat geeft een formidabel gevoel."

"Hoe kunnen wij titelstress hebben? We werden nog nooit kampioen. We hebben nog nooit in die situatie gezeten. Plots na Anderlecht speelden we niet goed tegen Standard en gingen we de mist in tegen Racing Genk. Dat verraste mij. Ik ben dan ook heel blij met dit antwoord. Dit is het antwoord dat iedere coach hoopt te krijgen van zijn team."

Dromen
Zulte Waregem is al bijna zeker van Europees voetbal. Ook de titel behoort nog tot de mogelijkheden. "Als je droomt in deze play-offs, dan loopt het fout. Ik wil mijn spelers meenemen in een verhaal, maar ik wil het binnen de kleedkamer houden. Dat is voor ons het beste. Als je twee matchen voor het einde de topploegen die zondag spelen pijn kunt doen, dan zit je goed." (FM)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties