Schalke laat het afweten, Freiburg en Hamburg naderen

Timothy Collard

Schalke 04 is er zaterdagnamiddag niet in geslaagd om zijn vierde plaats en het bijbehorende Champions Leagueticket te verzekeren. Die Königsblauen lieten het thuis afweten en zien Hamburg en Freiburg naderen.

Schalke 04-Stuttgart  1-2

Schalke had nog één overwinning nodig om zich van het laatste Champions Leagueticket te verzekeren, maar leek tegen Stuttgart wat onder de druk te bezwijken. Vlak voor het halfuur kwam de uitploeg op voorsprong via Vedad Ibisevic. 0-1 was meteen ook de ruststand.

Ook na de rust slaagde Schalke er niet in te scoren. Integendeel, Ibisevic tekende rond het uur voor zijn tweede treffer van de partij. In blessuretijd maakte Stuttgart-doelman Ulreich nog een own goal, maar dat doelpunt kwam te laat voor Huntelaar en co.

Hoffenheim-Hamburg  1-4

Door het puntenverlies van Schalke kon Hambrug wat dichter bij plaats vier sluipen. Van der Vaart en co kenden een bijzonder makkelijke namiddag op bezoek bij het team van De Camargo en Casteels. Heung-min Son en Dennis Aogo zorgden voor rust al voor de comfortabele 0-2-tussenstand.

Na de pauze ging HSV gewoon door op zijn elan. Jiracek tekende voor het derde doelpunt op het uur. Meteen daarna maakte Volland het doelpunt van de hoop voor Hoffenheim, maar Rudnevs nam al die hoop definitief weg door er vlak voor affluiten 1-4 van te maken. Casteels stond negentig minuten tussen de palen bij Hoffenheim en Igor De Camargo viel tien minuten voor tijd in.

Greuther Furth-Freiburg  1-2

Ook Freiburg profiteerde optimaal van de misstap van Schalke 04. De wedstrijd op bezoek bij Greuther Furth begon evenwel niet best voor Freiburg. Na drie minuten spelen klom de thuisploeg op voorsprong via Zimmerman.

Greuther Furth, rode lantaarn en al zeker van degradatie, leek lang op weg naar een stuntzege, maar het venijn zat hem in het slot van de wedstrijd. Schmid en Kruse zorgden uiteindelijk nog voor de Freiburgse zege.