Brylle: "Hoed af voor Gudjohnsen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
Brylle: "Hoed af voor Gudjohnsen"
Foto: © SC

Eidur Gudjohnsen stuurde Victor Vazquez afgelopen weekend op een magistrale wijze naar de 2-4 op Sclessin. "Voor zo'n speler komen de mensen naar het stadion", aldus Club-icoon Kenneth Brylle.

De IJslander stond amper een halve minuut op het veld toen hij elke voetbalfan deed kirren van genot. Gudjohnsen nam het leer aan met links en stifte de bal met rechts over een verbouwereerde Standard-defensie. Vazquez maakte de klus af en Club zat op rozen.

“Ik hou ervan om Gudjohnsen te zien spelen”, vertelt Brylle in Het Laatste Nieuws. “Voor zo’n speler komen de mensen naar het stadion. Ook als hij zo’n nummertje in een wedstrijd tegen Club had opgevoerd, nam ik mijn hoed af.”

“Het is een kunst om technische hoogstandjes zo simpel te doen lijken”, gaat de enthousiaste Brylle verder. “Hij doet me aan Marc Degryse denken. Ook hij moest het vooral hebben van inzicht en techniek.”

“We mogen niet vergeten hoe uitzonderlijk het is dat Gudjohnsen bij Club voetbalt”, besluit het Club-icoon. “Hij speelde tenslotte bij FC Barcelona en Chelsea. Iedereen moet na zijn aarzelende start toegeven dat hij een goede aankoop blijkt. Alleen zijn rendement moet nog wat omhoog.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties