City ontslaat Mancini

City ontslaat Mancini
Foto: © SC

Roberto Mancini is niet langer de trainer van Manchester City. De Italiaan werd de laan uitgestuurd na een ondermaats seizoen. Het verlies in de finale van de F.A. Cup was de spreekwoordelijke druppel.

Vincent Kompany moet niet langer luisteren naar de orders van Mancini. De Italiaan betaalt de tol voor het ondermaats presteren van City dit seizoen.

De blauwhemden moesten de Engelse landstitel dit seizoen opnieuw aan aartsrivaal Manchester United laten. Ook in de Champions League werden The Noisy Neighbours roemloos uitgeschakeld in de eerste ronde. De druppel was wellicht het verlies in de finale van de F.A. Cup afgelopen zaterdag. City verloor immers met het kleinste verschil van degradatiekandidaat Wigan.

“Dit was een moeilijke beslissing voor de club”, staat te lezen op de webstek van City. “Ondanks alle inspanningen is de club er niet in geslaagd om haar doelstellingen voor dit seizoen te verwezenlijken.”

Brian Kidd, de assistent van Mancini, neemt voorlopig het roer over tot er een nieuwe coach is. Die zal wellicht pas na het seizoen worden aangesteld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties