Ferguson neemt afscheid als 'beste trainer'

Ferguson neemt afscheid als 'beste trainer'
Foto: © SC

Sir Alex Ferguson heeft zijn laatste prijs in ontvangst genomen als manager. Maandag werd hij door zijn collega's benoemd tot LMA's Premier League manager of the year. Voor de afscheidnemende Ferguson de vierde keer dat hij de prijs wint.

Zondag coachte Ferguson zijn laatste match tegen West Bromwich, het werd 5-5 na drie goals van Romelu Lukaku. "Het was overweldigend", vertelde Ferguson. "De club is fantastisch geweest en ik wil WBA feliciteren voor hoe ze het zondag hebben aangepakt. Ik ben eigenlijk wel blij dat het nu allemaal voorbij is, het is hard werken geweest. Ik denk dat WBA-manager Steve Clarke ook een prijs verdient. Niet iedereen scoort vijf keer tegen Manchester United."

Ferguson laat Man U achter in de handen van David Moyes en heeft er alle vertrouwen in dat de club in goede handen is. "Al voor mijn komst was het inpassen van jeugd belangrijk. Sir Matt Busby is daarmee begonnen en leidde de club naar Europa. We waren de eerste Engelse club. Ook ik koos voor eigen jeugd, ook al is dat heden ten dage zeer lastig. Je moet in het buitenland blijven scouten, maar tegelijkertijd kijk je naar jeugdspelers die belangrijk kunnen zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties