Interview Cornelis: "Het lijkt wel een omgekeerde wereld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 20 reacties
Cornelis: "Het lijkt wel een omgekeerde wereld"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge is bezig aan een primeur. De groenhemden kunnen zich donderdag als eerste eersteklasser verzekeren van het behoud via de eindronde. Dat is nooit eerder vertoond sinds de invoering van het play-offsysteem.

Door Cédric De Volder

Cercle eindigde de reguliere competitie op de laatste plaats. Ook in play-off III kende De Vereniging een valse start. Maar na de aanstelling van Lorenzo Staelens als oefenmeester lijken de West-Vlamingen herboren. Eerst werd wijlen Beerschot AC vakkundig doodgeknepen en nu moeten ook Westerlo, WS Woluwe en Moeskroen-Péruwelz eraan geloven in de nacompetitie. Cercle heeft donderdag immers genoeg aan een puntje tegen laatstgenoemde om zich van het behoud te verzekeren.

“De champagne staat al koud, maar we mogen Moeskroen-Péruwelz niet onderschatten”, steekt Hans Cornelis van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com. “We hebben nu nog één puntje nodig in twee wedstrijden en ik denk niet dat er nog veel zal foutlopen. Maar we gaan ook donderdag gewoon vol voor de overwinning en hopelijk kunnen we daarna een stevig feestje bouwen.”

"Het lijkt wel alsof we in een omgekeerde wereld voetballen. In de reguliere competitie slikten we doelpunten alsof het zoete broodjes waren. Nu vinden we bijna met de ogen dicht de weg naar doel en staat de verdediging stevig op poten"

Toch had ook de verdediger niet verwacht dat alles zo gemakkelijk zou verlopen. Cercle kwam in de nacompetitie immers op geen enkel moment in de problemen. “Niemand binnen De Vereniging had verwacht dat het zo vlot zou gaan. Maar ik merkte wel een boost van vertrouwen in de kleedkamer na onze reeks overwinningen tegen Beerschot. Dat goed gevoel is essentieel om een wedstrijd met vertrouwen aan te vangen.”

“Bovendien lijkt het wel alsof we in een omgekeerde wereld voetballen”, wil Cornelis nog kwijt. “In de reguliere competitie slikten we doelpunten alsof het zoete broodjes waren. Scoren was dan weer een immens probleem. Nu vinden we bijna met de ogen dicht de weg naar doel en staat de verdediging stevig op poten.”

"Ik kan niet spreken van een geslaagd seizoen. Al doet het wel deugd om je gram te halen tegenover iedereen die ons had afgeschreven. Ik wil niet te hoog van de toren blazen, maar Cerle hoort in de middenmoot van eerste klasse thuis"

Toch moeten we besluiten dat het niveauverschil tussen de Jupiler Pro League en de Belgacom League aanzienlijk is. Hoe ervaart Cornelis dat precies? “Het gaat in de eerste klasse vooral een tandje sneller. Dat zie je ook aan de eerste maanden van een promovendus op het hoogste niveau. Die clubs hebben het aanvankelijk altijd moeilijk. Bovendien merk je aan een team als Westerlo, dat toch het niveau heeft om mee te draaien in eerste, dat ze zich hebben aangepast aan het lagere tempo van tweede klasse.”

Cercle verloor onlangs de bekerfinale van KRC Genk. Spreken ze in West-Vlaanderen, mits het behoud, dan uiteindelijk van een goed seizoen? “Nee, helemaal niet”, besluit Cornelis. “Al doet het wel deugd om je gram te halen tegenover iedereen die ons enkele maanden geleden had afgeschreven. Nu is het zaak om na de eindronde te concentreren op de nieuwe voetbaljaargang. Vooral die start is immens belangrijk. Ik wil niet te hoog van de toren blazen, maar Cercle hoort in de middenmoot van eerste klasse thuis.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties