Ribéry mikt op de Gouden Bal

Ribéry mikt op de Gouden Bal
Foto: © SC

Franck Ribéry acht zich niet kansloos voor de Gouden Bal. De Franse flankaanvaller maakte een fantastisch seizoen door met Bayern München en kan zelfs nog voor de legendarische treble gaan.

"Natuurlijk wil ik graag wereldvoetballer van het jaar worden. Ik geloof echt dat ik nog nooit zo goed gespeeld heb", aldus Ribéry in Bild. "We zijn met een recordvoorsprong kampioen geworden, hebben de Champions League gewonnen en we willen zaterdag voor het eerst in de geschiedenis van de club de 'treble' winnen."

"Meer valt er niet te winnen in een jaar waarin geen groot internationaal op de wedstrijdkalender staat. Als het nu niet lukt, wanneer dan wel?", vraagt Ribéry, die wel met concurrentie uit de eigen ploeg moet afrekenen. "Er zijn spelers uit onze ploeg die in aanmerking komen voor de prijs en de prijs ook echt verdienen. Wanneer de keus op een speler van Bayern valt is dat goed voor de hele club."

"Het was mijn grote droom om de Champions League te winnen. Om gekozen te worden tot wereldvoetballer van het jaar, moet je ook de landstitel winnen met je club. En dat is voor mij het belangrijkste, belangrijker dan de Gouden Bal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties