Voorzitter Sint-Niklaas: "Moeten budget inperken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 20 reacties
Voorzitter Sint-Niklaas: "Moeten budget inperken"
Foto: © SC

Guido Van Lijsebetten spreekt de supporters van SK Sint-Niklaas aan via een persbericht. De gesprekken om Sint-Niklaas in Antwerpen te laten voetballen sprongen immers af. Volgens de voorzitter zal Sint- Niklaas het budget nu moeten inperken.

De voorzitter zegt dat de inperking kansen kan geven aan de eigen jeugd. "Sportkring Sint-Niklaas zal mede door de economische crisis bij vele bedrijven in de regio in derde nationale aantreden met een drastisch ingeperkt budget. Dit kan evenwel de kans betekenen voor beloftevolle jongeren om zich op te werken naar het fanionelftal."

Van Lijsebetten hoopt dat de vele reacties op de mogelijke verhuis omgezet kunnen worden in aanmoedigingen op het veld. Hieronder kan u de volledige brief lezen.

31 mei 2013

Beste supporters en sympathisanten van Sportkring Sint-Niklaas,

Na een uiterst turbulente week willen wij jullie zoals afgesproken vandaag berichten over wat er allemaal gaande geweest is.

Er zijn contacten geweest met een investeringsgroep uit het Antwerpse die ons een financieel voorstel hebben overgemaakt om ons mandaat in de vzw Sportkring Sint-Niklaas af te staan. Na een naamswijziging zou de club dan haar eerste ploeg willen laten spelen hebben in het Olympisch Stadion van het voormalige en ondertussen failliete Beerschot AC. Onze jeugdspelers gingen in de Meesterstraat kunnen blijven spelen zoals voorzien zowel op nationaal als op provinciaal niveau.

Omdat met een dergelijk plan er een ingrijpende wijziging ging plaatsvinden die haar maatschappelijke gevolgen voor zowel de Sint-Niklase als de Antwerpse bevolking ging hebben zijn er twee afvaardigingen gemandateerd geweest om het bestaan van dit informeel voorstel voor te leggen aan enerzijds het SintNiklase en anderzijds het Antwerpse stadsbestuur. Zulke zaken kunnen immers niet door een clubbestuur alleen beslist worden en wij vinden het maar normaal dat het stadsbestuur over alle belangrijke kwesties binnen de club vooraf ingelicht en gehoord wordt.

In ons vertrouwelijk gesprek met het Sint-Niklase stadsbestuur zijn er twee scenario’s naar voor gebracht. Het ene scenario is hetgeen hierboven beschreven staat en het tweede scenario bestaat er uiteraard in dat onze club blijft bestaan zoals ze nu is, als vaandeldrager van het Sint-Niklase voetbal.

In dit tweede scenario is het evenwel zo dat de Sportkring Sint-Niklaas mede door de economische crisis bij vele bedrijven in de regio in derde nationale zal aantreden met een drastisch ingeperkt budget. Dit kan evenwel de kans betekenen voor beloftevolle jongeren om zich op te werken naar het fanionelftal. We willen dit klaar en duidelijk stellen want wij vinden niet dat we ons als club aan financiële avonturen mogen wagen zoals het bij vele clubs wél gebeurt. De bedenkelijke wijze van toekenning van de licenties aan dergelijke clubs is wat ons betreft geen faire zaak.

In beide scenario’s was de positie van de jeugd primordiaal en was er de garantie dat het complex in de Meesterstraat de nationale en provinciale Sint-Niklase jeugd verder ging herbergen.

Op het einde van dit vertrouwelijk gesprek hebben wij duidelijk gesteld dat we ervan uitgingen dat Sportkring Sint-Niklaas gewoon blijft waar het is en zal aantreden in derde nationale in de Meesterstraat zoals voorzien.

Er was met de investeringsgroep uit Antwerpen echter afgesproken om na de raadplegingen terug samen te komen, verslag uit te brengen, de finale beslissingen aan elkaar mee te delen en dan pas officieel te communiceren.

Vanmorgen hebben wij deze gesprekken afgerond en kunnen wij meedelen dat we beslist hebben om gewoon door te gaan met Sportkring Sint-Niklaas in zijn huidige vorm. Zoals we nu al 20 jaar doen gaan we er samen met onze supporters, medewerkers, sponsors, spelers en trainers alweer het allerbeste van maken. We rekenen daarbij op de broodnodige steun van iedereen uit Sint-Niklaas en de regio. We hopen dat de vele reacties in de (sociale) media en de terechte bekommernis om het behoud en het voortbestaan van onze club Sportkring Sint-Niklaas zich het komend seizoen mogen vertalen in even talrijke aanmoedigingen voor onze jongens op het veld. Op dat vlak zou een mooie stad als Sint-Niklaas zich nog veel meer, talrijker en strijdvaardiger kunnen tonen.

Wij willen bij deze de Antwerpse investeringsgroep en heel het Antwerpse voetbal in zijn geheel alle succes toewensen. Wij hopen van harte dat er daar voor de supporters een welverdiend voetbalproject mag komen gebaseerd op gezond verstand. Dat zij dan de Antwerpse vlag met evenveel fierheid mogen opnemen zoals wij de Sint-Niklase vlag met heel ons hart al vele jaren dragen.

Guido Van Lijsebetten, voorzitter Sportkring Sint-Niklaas

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties