Strupar: "België met één been in Brazilië"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Strupar: "België met één been in Brazilië"
Foto: © SC

Kroatië ligt uitgeteld op de grasmat. Met nog drie wedstrijden te gaan in de WK-kwalificatiecampagne tellen de ex-Joegoslaven drie punten minder dan de Rode Duivels. "België staat met één been in Brazilië", beseft ook Branko Strupar.

Branko Strupar maakte in de jaren negentig furore bij KRC Genk. De tot Belg genaturaliseerde Kroaat pakte in 1998 zelfs de titel met de Limburgers. Daarnaast kwam hij ook aan zeventien caps met de Rode Duivels.

Ook Strupar zag weinig lichtpunten in het 0-1-verlies van zijn geboorteland tegen Schotland. “Het was de slechtste wedstrijd van Kroatië in jaren”, vertelt de ex-aanvaller in Het Nieuwsblad. “Zonder de geschorste Luka Modric (foto) creëerde het team amper een kans.”

Bovendien is het opvallend dat er maar liefst tien Schotse internationals niet meereisden naar Zagreb. “De Kroaten dachten de wedstrijd eventjes gemakkelijk te winnen, maar dat viel lelijk tegen. Vandaar de striemende kritiek in de vaderlandse pers. Kroatië moet dan ook realistisch zijn. België staat met één been in Brazilië.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties