Duchâtelet dreigt met klacht tegen Anderlecht

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 192 reacties
Duchâtelet dreigt met klacht tegen Anderlecht
Foto: © SC

Het zit er nog maar eens bovenarms op tussen RSC Anderlecht en Standard. De discussie draait deze keer om Michy Batshuayi. Roland Duchâtelet beschuldigt er paars-wit immers van zonder toestemming onderhandeld te hebben met de spits.

De landskampioen maakte er de voorbije weken geen geheim van dat Batshuayi één van de prioriteiten is tijdens deze transferperiode. De hoofdstedelingen botsten echter op een ‘njet’ van de clubleiding van de Rouches.

Maar volgens Duchâtelet onderhandelde Anderlecht wel degelijk met de makelaars van de aanvaller. De excentrieke voorzitter zwaait dan ook met een papiertje waarop de vermeende bedragen staan ingevuld die Batshuayi zou kunnen verdienen in het Astridpark.

“De werkwijze van Anderlecht is onaanvaardbaar en bovendien illegaal”, roept een boze preses uit in Sudpresse. “Ik heb al laten weten aan de mensen van RSCA dat de onderhandelingen moeten stoppen. Anders moet ik klacht neerleggen bij de FIFA en bij de KBVB.”

Op het eerste gezicht lijkt Duchâtelet in zijn recht. Het is volgens de reglementen van de wereldvoetbalbond voor een club verboden om te onderhandelen met een speler die nog onder contract ligt bij een andere club, zonder toestemming van die club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties