Reza schiet Iran naar Brazilië, ook Zuid-Korea zeker

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
Reza schiet Iran naar Brazilië, ook Zuid-Korea zeker
Foto: © SC

Iran en Zuid-Korea hebben zich in navolging van Japan en Australië ook geplaatst voor de eindronde van het WK 2014 in Brazilië. Vooral Standard-spits Reza Ghoochannejhad had een belangrijk aandeel in de Iraanse kwalificatie.

Eerder verzekerden Japan en Australië zich al van een ticketje richting Brazilië. Nu mogen ook Iran en Zuid-Korea worden ingevuld op het lijstje WK-gangers.

Iran had in zijn laatste wedstrijd genoeg aan een punt om zeker te zijn van kwalificatie in groep A van de Aziatische zone. De Iraniërs wonnen echter met het kleinste verschil van Zuid-Korea. Het enige doelpunt van de partij werd gescoord door Standard-spits Reza.

Daardoor springt Iran over Zuid-Korea en wint het de poule. Zuid-Korea mocht echter ook juichen. De tweede uit de poule, de Koreanen haalden het op doelsaldo van Oezbekistan, mag immers ook een ticketje boeken richting Rio.

Iran mag bovendien Reza op de blote knieën danken. In de twee laatste kwalificatiewedstrijden, tegen Qatar en Libanon, was de spits telkens trefzeker. Voor de volledigheid: het is van 2006 geleden dat Iran er nog eens bij was op de eindronde van een wereldkampioenschap voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties