FIFA: "WK sowieso in Brazilië"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
FIFA: "WK sowieso in Brazilië"
Foto: © SC

De FIFA wil dat het WK 2014 volgend jaar sowieso zal worden georganiseerd in Brazilië. Nochtans gaat het land de laatste dagen gebukt onder hevige protesten.

Momenteel strijden acht landen om de Confederations Cup in Brazilië. Dat toernooi wordt gezien als de generale repetitie voor het wereldkampioenschap van volgend kalenderjaar. Voor de volledigheid: in 2016 vinden de Olympische Spelen plaats in Brazilië.

Het Zuid-Amerikaanse land gaat de voorbije dagen echter gebukt onder hevige burgerprotesten. De bevolking pikt het sociale en financiële wanbeleid van de overheid niet. De geldstroom richting FIFA voor de organisatie van sportevenementen is dan ook een doorn in het oog.

Er staken onlangs al geruchten op om de Confederations Cup te staken wegens de groeiende onveiligheid in de Braziliaanse straten. Menig voetbalfan houdt dan ook zijn hart vast voor de veiligheid tijdens het WK volgend jaar.

De FIFA bevestigt echter dat ook het wereldkampioenschap sowieso in Brazilië zal worden georganiseerd. “De Confederations Cup is nu bezig in Brazilië en ook het WK zal worden georganiseerd in Brazilië”, aldus secretaris-generaal Jérôme Valcke. “De FIFA zal er dan ook alles aan doen om alles in de beste omstandigheden te laten verlopen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties