Ongeruste Italianen blijven in hotel

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Ongeruste Italianen blijven in hotel
Foto: © SC

Brazilië wordt al een tiental dagen in de greep gehouden van stevige protesten. De Italiaanse nationale ploeg, die er momenteel de Confederations Cup afwerkt, neemt alvast geen risico's en blijft in het hotel.

Italië eindigt als tweede in de groep na Brazilië. Zonder ongelukken moet La Squadra Azzurra het in de halve finale opnemen tegen Europees – en wereldkampioen Spanje. En de voorbereiding op die wedstrijd zal zich hoofdzakelijk in het hotel en op het trainingsveld afspelen.

Het Zuid-Amerikaanse land gaat immers al een tiental dagen gebukt onder hevige straatprotesten. De bevolking protesteert er tegen het financiële – en sociale wanbeleid van de regering. En dan zijn grootschalige, en vooral dure, sportevenementen een doorn in het oog.

Onder andere in Salvador vonden al hevige manifestaties plaats en moesten de ordediensten al rubberkogels inzetten. En datzelfde Salvador is nu net de verblijfplaats van de Italiaanse nationale ploeg. La Squadra Azzurra neemt dan ook geen risico’s en onderneemt tussen de trainingen en wedstrijden door geen toeristische tripjes. Dat schrijft Sporza.

“Het klopt dat er binnen de selectie ongerustheid is”, aldus selectieheer Cesare Prandelli. “Maar we denken er niet aan om naar huis te gaan. Als sportlui hopen we dat er in de stadions spektakel te zien is en dat alles op straat rustig blijft.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties