Mignolet eerste Belg bij Liverpool FC

Yves Dekoning
| 24 reacties
Mignolet eerste Belg bij Liverpool FC
Foto: © SC

Liverpool FC heeft zijn vierde aanwinst voor volgend seizoen al beet. Simon Mignolet heeft zijn transfer naar de Reds afgerond. Hij wordt de eerste Belg die voor de club uitkomt.

Het gerucht dat Simon Mignolet van Sunderland naar Liverpool zou verhuizen, hing al een paar weken in de lucht. Vorige week werd door alle betrokken partijen bevestigd dat er onderhandelingen gaande waren en vandaag zou de medische keuring doorgaan. Vanavond heeft LFC dan bevestigd dat het de 25-jarige Belgische international aan zijn rangen toevoegt.

Bij Liverpool zijn ze er van overtuigd dat ze met Mignolet één van de beste keepers van de Premier League hebben aangetrokken. Brendan Rodgers wil hem de kans geven om "zijn enorme talent te tonen en verbeteren."

Mignolet kwam via Brustem en Tongeren bij Sint-Truiden terecht. Daar brak hij door op Belgisch niveau en versierde een transfer naar de Black Cats. De Limburger stond 90 keer in doel bij Sunderland en verzamelde 13 caps voor de Rode Duivels.

Eerder haalde Liverpool ook al Kolo Touré (einde contract bij Manchester City), Iago Aspas (Celta de Vigo) en Luis Alberto (Sevilla) binnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties