PAOK Saloniki mogelijk nieuwe tegenstander Zulte Waregem

PAOK Saloniki mogelijk nieuwe tegenstander Zulte Waregem
Foto: © SC

In de derde voorronde wijzigt er een mogelijke tegenstander: PAOK Saloniki neemt mogelijk de plek in van Fenerbahçe, al kan de Turkse club nog in beroep gaan.

Fenerbahçe werd gisteren uitgesloten van deelname aan een Europese beker. De Turkse club kan wel nog in beroep gaan tegen deze sanctie, maar voorlopig ziet het er dus naar uit dat Bursaspor in de plaats komt van de Turkse topclub. De coefficiënt van Bursaspor is echter niet hoog genoeg om reekshoofd te zijn, dus schuift PAOK Saloniki een pot op. Daarmee worden de Grieken een van de vijf mogelijke tegenstanders van Essevee.

De fusieclub begint als tweede van de vaderlandse competitie in het niet-kampioenenspoor van de voorrondes van de Champions League. Op 30 of 31 juli en 6 of 7 augustus speelt het die ronde. Daarna volgt de play-off ronde van ofwel de Champions League (21/21 en 27/28 augustus), ofwel de Europa League (samen met zeker alvast Racing Genk).

Kleppers

In beide voorrondes zal Essevee geen reekshoofd zijn en dus de kleppers ontmoeten. In de derde ronde komen Olympique Lyon, Zenit Sint-Petersburg, PSV, Metalist Kharkiv en PAOK Saloniki als reekshoofden uit de bus. Een van die vijf is dus de eerste tegenstander van Essevee.

Zulte Waregem zal samen met Nordsjaelland, Salzburg, Grashoppers en Bursaspor plaatsnemen in de onbeschermde pot.

In een mogelijke laatste voorronde komen Arsenal, Schalke 04, AC Milan, Real Sociedad en Pacos de Ferreira mee in de loting. Arsenal, Schalke 04 en AC Milan zouden daarbij reekshoofden zijn. Als Lyon en Zenit zich plaatsen voor de laatste voorronde zijn ook zij vermoedelijk reekshoofd en zijn dat dus de 5 mogelijke tegenstanders van Essevee in de vierde voorronde. Als Lyon en/of Zenit zich niet plaatsen, kan het ook nog PSV of Kharkiv worden in de laatste voorronde.

En indien Europa League?

Als Zulte Waregem voorronde 3 niet overleeft, komt het terecht in de play-off ronde van de Europa League. Ook daar is Essevee waarschijnlijk geen reekshoofd, tenzij er een aantal reekshoofden worden uitgeschakeld in eerdere voorrondes.

Mogelijke tegenstanders worden dan Tottenham, AZ, Fiorentina, Braga, Sevilla, Udinese, Stuttgart of Rubin Kazan. Aalborg, Swansea (olv), Utrecht (olv) of Dnipro zouden van alle teams de meer haalbare lotingen kunnen worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties