Rode Duivels duimen voor Spanje op finale ConFed

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Rode Duivels duimen voor Spanje op finale ConFed
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België kan door de Confederations Cup zakken op de FIFA-ranking. De Rode Duivels, die virtueel op een negende stek staan, voelen de hijgende Italianen en Brazilianen in hun zog.

Het Nieuwsblad berekende dat de Rode Duivels momenteel op een negende plaats kamperen op de FIFA-ranking met 1.079 punten. Voor de duidelijkheid: het extraatje aan punten door de overwinning tegen Servië is alvast meegerekend.

Toch dreigen Italië en Brazilië een stokje te steken een de felle opmars van de troepen van Marc Wilmots. Italië wipt sowieso over Vincent Kompany en co. La Squadra Azzurra sprokkelde, mede door de deelname aan de Confederations Cup, een totaal van 1.108 punten. Winst in de troostingsfinale tegen Uruguay kan de kloof zelfs nog uitdiepen.

Maar ook Brazilië, dat zonder de kwalificatiewedstrijden voor het WK (de Goddelijke Kanaries zijn als gastland automatisch geplaatst, nvdr.) fel gezakt was op de ranking, kan nog over de Rode Duivels springen. Zondag spelen de Zuid-Amerikanen de finale van het achtlandentoernooi tegen Spanje. Bij winst wippen ook zij over België. Duimen voor Spanje is de boodschap!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties