Interview Anderlechttalent Bourard: "Andere clubs zagen niets in mij"

Anderlechttalent Bourard: "Andere clubs zagen niets in mij"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Onder het bataljon jongeren dat John van den Brom meenam naar de stage in Garderen bevindt zich ook de 17-jarige Samy Bourard. Een offensieve middenvelder die bijna uit het niets is opgedoken bij de A-kern.

Bourard kreeg na het einde van vorig seizoen te horen dat hij bij de A-kern zou worden opgenomen voor de voorbereiding. Een hele eer voor de jongen die al een bijzonder opmerkelijk parcours aflegde, want blijkbaar was niet iedereen overtuigd van zijn kunnen. "Ik speelde reeds bij Juprelle, Tongeren, FC Luik, STVV en Visé voor ik bij Anderlecht belandde. Bij die laatste twee zagen ze niet al te veel in mij, maar Anderlecht deed dat wel", aldus de 17-jarige jongeman met Marokkaanse roots.

En paars-wit kreeg tot nu toe gelijk, want in de Aegon Cup in Amsterdam, gewonnen door Anderlecht, was Bourard één van de uitblinkers in een geheel dat hun leeftijdgenoten van Barcelona, Bayern München, Benfica, Sao Paolo en Ajax het nakijken gaf. Het noopte John van de Brom er toe om Bourard te laten proeven van het grotere werk. "Het gaat allemaal wel wat sneller en harder, maar het is fantastisch om er bij te zijn. Dat Bruno en Praet vorig seizoen doorbraken, is voor ons allemaal een boost. Het inspireert ons en het bewijst dat de trainer vertrouwen heeft in de jeugd", knikte Bourard.

Zelf heeft hij alle ambitie om het te maken in het voetbalwereldje. "Ik studeer nog Toerisme, maar mijn grootste ambitie ligt in het voetbal. Mijn idool is Samir Nasri. Op het veld dan (lacht). Dat is een beetje mijn stijl van spelen ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties