Chelsea haalt 40-jarige doelman in huis

Timothy Collard
Timothy Collard
| 16 reacties
Chelsea haalt 40-jarige doelman in huis
Foto: © SC

Mark Schwarzer heeft in de nadagen van zijn carrière een opmerkelijke transfer gerealiseerd. De veertigjarige doelman verkast naar Chelsea om er de doublure van Petr Cech te worden.

De Australische goalie kwam niet tot een akkoord met Fulham omtrent een nieuw contract. Daardoor was Schwarzer een vrije speler en moesten geïnteresseerde clubs niets op tafel te leggen voor hem.

Chelsea, dat op zijn beurt het contract van reservedoelman Ross Turnbull niet verlengde en Thibaut Courtois nog een jaar stalde bij Atlético Madrid, was de voorbije weken op zoek naar een nieuwe doelman.

De Blues lieten hun oog nu vallen op de ervaren Schwarzer, die een contract voor één seizoen tekende op Stamford Bridge. Hij wordt de doublure van eerste doelman Petr Cech.

"Het is een voor mij"

Schwarzer is alvast in de wolken met de toptransfer die hij realiseert aan het einde van zijn carrière. “Het is een fenomenale club”, vertelde hij aan BBC Sport. “Het is een van de grootste en beste clubs ter wereld. Het is echt een eer voor mij dat ik hier kan tekenen. Het heeft Chelsea niet al te veel moeite gekost om mij te overtuigen”, besluit de doelman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties