Buffel praat over Genk en de Rode Duivels

Jens Hoofteer
| 10 reacties
Buffel praat over Genk en de Rode Duivels
Foto: © SC

RC Genk bereidt zich in het Nederlandse Tegelen voor op het nieuwe seizoen. Thomas Buffel was het afgelopen jaar een belangrijke speler en wil ook nu bij de Limburgers een vooraanstaande rol spelen. De 32- jarige middenvelder voelt zich goed in zijn vel.

“Conditioneel staan we al heel ver”, vertelt Buffel in Het Nieuwsblad. “Logisch, want na vorig seizoen kregen we een zwaarder programma mee dan anders. Ik ben tijdens mijn vakantie vaak gaan lopen en daar pluk ik nu de vruchten van.”

Buffel hoopt wel dat er voor de seizoensstart nog enkele aanvallende spelers bijkomen. “Barda en Plet zijn vertrokken, dus is het nu aan de club om voor aanvallende versterking te zorgen. Voor mezelf hoeft er niet per se concurrentie te komen. Ik ben plichtbewust genoeg om steeds het maximum te geven.”

De middenvelder hoopt dat hij snel nog eens geselecteerd wordt voor de Rode Duivels. “Het WK is voor elke speler het hoogtepunt. Ik steek niet wel dat ik graag mee naar Brazilië zou gaan”, klinkt Buffel ambitieus. “Als ik hetzelfde niveau haal als vorig seizoen, dan maak ik nog steeds deel uit van de brede kern.”

Buffel ziet bij de Rode Duivels weinig echte rechterflankaanvallers. “Die zijn dun gezaaid. Al doet Kevin De Bruyne het momenteel schitterend. Maar die kan ook elders goed uit de voeten. We zien wel. Mijn relatie met Marc Wilmots is prima, dus daaraan zal het niet liggen.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties