Interview Suarez: "Twee of 10.000 euro, ik wil gewoon voetballen"

Suarez: "Twee of 10.000 euro, ik wil gewoon voetballen"
Foto: © SC

Door de vele vertrekkers bij Anderlecht wordt automatisch naar Matias Suarez gekeken als de man die het verschil moet maken. De Argentijnse publiekslieveling staat te trappelen van ongeduld om matchen van belang te spelen.

Mati, je wou absoluut dat er een vertaler aanwezig was als je dit interview gaf. Waarom?

"Ik wou niet echt iets speciaal vertellen, maar voor alle zekerheid wou ik er een tolk bij. Er zijn woorden in het Frans die ik niet echt goed begrijp en ik wil geen verwarring of dat mijn woorden verkeerd begrepen worden."

Hoe voel je je voor het nieuwe seizoen?

"Heel goed. Ik ben heel ongeduldig om het seizoen te beginnen. Zeker nu ik voor de eerste keer in de Champions League ga spelen."

Wij dachten dat je nieuwe contract al voor je vakantie ging getekend zijn. Uiteindelijk was het erna. Waren er problemen?

"Nee, ik ben rustig op vakantie vertrokken. Ik wou niet meer over voetbal praten. Ik heb het allemaal aan mijn manager overgelaten en die heeft contact opgenomen met de club. Na de vakantie heb ik direct getekend."

Hoe heb je die hele situatie na je twee mislukte medische controles beleefd? Was het moeilijk om terug te keren naar Anderlecht?

"Toen ik twee keer faalde voor die medische testen heb ik niet meer aan geld gedacht. Ik was enkel bezig met mijn gezondheid, want ik dacht dat ik nooit meer voetbal zou spelen. Of toch dat de pijn nooit meer ging weggaan. Daar dacht ik op dat moment aan. Ik ben Anderlecht heel erkentelijk voor alles wat ze gedaan hebben."

Wat is er nu eigenlijk aan het licht gekomen bij die testen?

"Het was een ontsteking aan de pees. Ze hebben de knie grondig gereinigd. Na de operatie waren er nog kleine vlekjes te zien op de radiografie, maar de arts verzekerde me dat die geen probleem zouden vormen. Toch had ik nog wat schrik daarvoor, maar blijkbaar is dat normaal."

Je hebt in mei 2012 toch nog die play-offs gespeeld. Was dat een onverantwoord risico?

"Dat is mijn eigen schuld. Voor ik van een veld blijf, moet er al iets ergs aan de hand zijn. Maar omdat ik absoluut wou spelen, heb ik de blessure erger gemaakt. Niemand wist tot de operatie wat ik juist had. Iedereen binnen de club dacht dat het wel meeviel."

Heb je nu nog spijt van die gemiste transfer naar Moskou?

"Ik ben heel gelukkig, want na iedere slechte ervaring komt er een mooie, daar ben ik van overtuigd. Er zit in alles iets positiefs."

Tijdens je revalidatie heb je gezegd dat je niets van Anderlecht hoorde. Wat is er toen gebeurd?

"Ik was wat triest omdat ik me helemaal alleen voelde. Maar daar is niets van blijven hangen, want ik ben teruggekomen en heb zelfs bijgetekend."

Voelde je dat Anderlecht je richting Moskou duwde omwille van het vele geld?

"Nee, zeker niet. Het belangrijkste was mijn gezondheid en het geld kwam pas op de tweede plaats. Ik ben er zeker van dat Anderlecht mijn gezondheid boven het geld zette in hun prioriteiten."

Denk je nog aan een transfer?

"Op dit moment wil gewoon spelen. Daarna, ja, in de toekomst wil ik nog naar een hele grote Europese club gaan."

Staat er een clausule in je contract dat je voor een bepaald bedrag mag vertrekken?

"Eerlijk? Ik weet amper wat er in mijn contract staat. Mijn manager weet dat heel goed, maar ik hou me enkel bezig met voetballen. Dat is mijn leven."

Voelde je je verplicht om twee extra jaren bij te tekenen?

"Nee, Anderlecht en mijn manager hadden een contract opgesteld en ik was onmiddellijk akkoord."

Je zou de bestbetaalde speler in België nu zijn...

"Het is een salaris dat ik nu overal zou krijgen. Geld is niet het belangrijkste, maar je hebt het nodig in het leven. Ik verdien naar wat ik al getoond heb op het veld. Ik ga overdrijven, maar voor mij blijft het gelijk of ik 2 euro verdien of 10.000. Geld is belangrijk, maar dat gaat van mij geen ander persoon maken."

De transfers bij Anderlecht blijven uit. Moet jij als één van de 'anciens' nu meer verantwoordelijkheid nemen?

"Ja, ik wil meer verantwoordelijkheid nemen. Daarom ben ik ook zo ongeduldig tot het seizoen gaat beginnen. Ik wil me weer tonen."

De kapiteinsband?

"Niet voor mij. Silvio en Oli (Proto en Deschacht) hebben de meeste dienstjaren. Zij verdienen die band."

Iets anders: je aanvraag om Belg te worden is blijkbaar ingediend?

"Ja, ik wil nog altijd Belg worden, want het is makkelijker om in Europa aan de slag te gaan dan."

En de Rode Duivels?

"(lacht) Daar spreek ik liever niet over. Ik heb slechte ervaringen met zulke uitspraken na mijn interviews die ik gaf voor ik naar Moskou ging. Ik spreek daar dus niet meer over."

Heeft de Argentijnse bondscoach je al gecontacteerd?

"Ja, meneer Sabella heeft gezegd dat hij mijn matchen volgt. Hij vroeg ook hoe ik me nu voel en zijn assistent is tijdens de play-offs komen kijken."

Heb je ambitie om voor Argentinië te spelen?

"Natuurlijk, maar het is heel moeilijk op mijn positie, want er zijn heel veel goeie spelers daar. De bondscoach heeft me ook hetzelfde gezegd als wat hij Biglia gezegd heeft: dat ik misschien wel in een grotere competitie moet gaan spelen."

Voor jou was er wel wat interesse, nietwaar?

"Ja, Sevilla was inderdaad geïnteresseerd vier maanden geleden en nog wel een paar clubs waarvan ik de naam niet mag noemen. Maar wees gerust: op 1 september zal ik nog steeds voor Anderlecht spelen." (lacht)

Bij Anderlecht zijn er wel heel wat spelers vertrokken en er gaan er nog volgen waarschijnlijk.

"We zijn belangrijke spelers kwijtgeraakt: Lucas, Dieu, Jova. Maar om Mbokani te vervangen hebben we De Sutter. Om Biglia te vervangen, dat zal iets moeilijker worden. Demy (De Zeeuw) is terug en hij heeft wel heel wat ervaring." (JW)
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties