Interview Houdt Kara Simaeys uit het elftal?

Robby Morren
Robby Morren
| 24 reacties
Houdt Kara Simaeys uit het elftal?
Foto: © SC

Straks neemt KRC Genk het op tegen Anderlecht met als inzet de eerste prijs van het nieuwe seizoen: de Supercup. Bij de Limburgers wordt het uitkijken wie het centrale duo zal vormen. Mario Been heeft alvast veel vertrouwen in Kara die maar al te graag een basisstek wil veroveren.

Door Robby Morren

Mario Been had aangekondigd met zijn sterkste elftal te starten tegen Malaga en koos voor het duo Koulibaly - Kara centraal achterin. In de tweede helft vormde Kara een duo met Simaeys. Kara speelde een degelijke partij maar het was wel door een fout van hem dat Malaga het enige doelpunt uit de partij wist te scoren. 

“Ik gleed in de eigen zestien uit en veroorzaakte zo een strafschop. Die tegengoal is mijn fout, dat besef ik en daar moet ik uit leren", vertelt de Senegalees eerlijk aan Voetbalkrant.com. Buiten die fase blikt hij tevreden terug op de partij tegen de Spaanse topper. "Ik ben tevreden over mijn wedstrijd tegen Malaga maar ik weet dat ik altijd nog beter kan." 

Bijleren en meer spelen

Kara heeft een duidelijke ambitie: hij wil dit seizoen evolueren en een basisstek veroveren. “Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen, bijleren en beter doen dan vorig jaar. Ik ben hier nog maar een halfjaar en speelde vorig seizoen pakweg een dozijn wedstrijden. Ik wil nu meer wedstrijden spelen en er een heel goed seizoen van maken.”

De verdediger wil absoluut de Supercup op zijn palmares schrijven. “Het is een belangrijke wedstrijd tegen Anderlecht. Het is een finale en we zullen natuurlijk spelen om te winnen, laat daar geen twijfel over bestaan. Alle wedstrijden zijn belangrijk maar het is altijd mooi om een prijs te winnen.”

Luxeprobleem

Het stelt coach Mario Been voor een luxeprobleem. Met Kara, Koulibaly en Simaeys kan hij uit drie uitstekende centrale verdedigers kiezen. Wat ons betreft moet Jeroen Simaeys altijd starten. Ook woensdag toonde hij zich weer erg betrouwbaar en accuraat in de passing. Bovendien vormt zijn ervaring een absolute meerwaarde.

Herbekijk de strafschopfase tegen Malaga:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties