Barça heeft nieuwe coach

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Barça heeft nieuwe coach
Foto: © SC

FC Barcelona heeft een nieuwe coach. Gerardo Martino trekt de schoenen van Tito Vilanova en Pep Guardiola aan. Kan de Argentijnse oefenmeester ook de Catalanen naar ongekende hoogtes leiden?

De kogel is door de kerk: niet Luis Enrique, maar Gerardo Martino wordt de nieuwe coach van FC Barcelona. De 50-jarige Argentijn tekent een contract voor drie seizoenen in Camp Nou. Volgens Marca brengt hij bovendien twee assistenten mee, Elvio Paolorroso en Jorge Pautasso.

Tata was vorig seizoen aan de slag bij Newell’s Old Boys. Daarvoor leidde hij het nationale team van Paraguay en enkele Zuid-Amerikaanse clubs. Hij staat voor zijn vuurdoop in Europa.

Met de aanstelling van Martino komt een einde aan de speculaties rond de nieuwe coach van Barça. Ook voormalig aanvoerder Luis Enrique stond hoog op het verlanglijstje. Guus Hiddink werd, sinds zijn opstappen bij Anzhi, naar voren geschoven.

De keuze van de oefenmeester toont ook de macht van Lionel Messi in Catalonië. De Argentijnse superster had zijn voorkeur voor zijn landgenoot meermaals uitgesproken. Martino mag de komende maanden meteen het duel aangaan met Guardiola.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties