Camus, de 'gouden transfer' van Genk?

Robby Morren
Robby Morren
| 13 reacties
Camus, de 'gouden transfer' van Genk?
Foto: © SC

Genk is muisstil op de transfermarkt maar misschien is dat ook helemaal niet zo erg. Mogelijk is de beste 'transfer' die Genk kon doen het terughalen van Camus. Die bewees tegen Oostende dat hij voor de nodige creativiteit kan zorgen die bij Genk ontbrak. Vraag is wat de speler wil.

Door Robby Morren

Mario Been bracht Camus in de loop van de tweede helft. De middenvelder stond amper twee minuten op het veld toen hij scoorde. Bovendien bracht hij onmiddellijk meer diepgang en creativiteit in het Genkse spel. Dat hij enorm veel kwaliteiten heeft, staat buiten kijf maar Fabien wil spelen. Een plaats op de bank, zint hem allerminst.

Interesse uit Frankrijk

Zo werd hij vorig seizoen uitgeleend aan Troyes, en met succes. Hij speelde een bijzonder sterk seizoen in Frankrijk. Zo sterk dat zijn prestaties verscheidene Franse clubs niet ontgaan zijn. Het goed geïnformeerde L'Equipe schreef eerder dat met Lille, Rennes, Toulouse, Sochaux en Reims een handvol Franse clubs achter de diensten van Camus hengelen.

"Camus zorgt voor de nodige diepgang."

Indien Genk hem kan houden, zou hij wel eens dé speler kunnen zijn die de puzzel van Mario Been vervolledigt. "We zijn blij dat Camus terug is. Hij kende een fantastisch seizoen in Frankrijk en is met zijn creativiteit de ideale aanvulling voor onze kern", zo verwoordde technisch directeur Gunther Jacob het enkele weken geleden. Ploegmaat Benji De Ceulaer deelt die mening. "Fabien kan ontzettend goed voetballen, hij zorgt voor de nodige diepgang. Zo zag je bij zijn doelpunt dat hij mij goed gevolgd was."

Ondertussen blijft het echter raden naar wat er omgaat in het hoofd van Camus. De speler zelf wil op dit moment immers liever niet met de pers praten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties