Vanden Borre werd serieus op de vingers getikt

Vanden Borre werd serieus op de vingers getikt
Foto: © SC

Anthony Vanden Borre is een kind van het Anderlechtse huis en je eigen bloed vergeef je al eens iets meer dan een ander. Maar je moet niet overdrijven, want anders moet men als strenge ouder optreden. Iets wat ook gebeurde bij paars-wit.

Het was geen geheim: Vanden Borre is veel te zwaar uit de vakantie teruggekomen. Bij de foto's na de handtekening onder zijn tweejarig contract klonk er hoongelach om zijn 'ronde' figuur. Niemand die er daarna nog over repte. Maar nu, na een volledige voorbereiding, leek de schade van het onbezonnen leventje tijdens de vakantiemaand veel groter dan verwacht. Vanden Borre zat tegen Lokeren immers nog niet in de selectie en ook tegen Cercle Brugge zal hij nog ontbreken.

John van den Brom kon er niet mee lachen. "Het is nog te vroeg voor Vanden Borre. Hij heeft nog een drietal weken nodig om volledig fit te zijn", liet de oefenmeester weten. "Hij heeft te weinig gedaan in de vakantie, maar hij is zich daar nu ook van bewust. Hij moet dat allemaal inhalen. Zijn eetgewoontes zijn nu wel in orde, dat kan ik verzekeren. Ik heb een heel streng gesprek met hem gehad. Want eigenlijk is het gewoon niet om mee te lachen. Hij is een prof en moet zo ook leven. En daar is hij zich nu bewust van."

Vanden Borre kwam in het verleden al een paar keer in de problemen met zijn liederlijke levensstijl, maar wordt bij Anderlecht nu op de voet gevolgd om dergelijke uitspattingen te vermijden. "Momenteel kan hij 60 minuten aan", vervolgde Van den Brom. "We werken hard om hem dat laatste halfuur te laten overbruggen. Moest er echter iets gebeuren met Gillet zal hij er moeten staan en dan zien we wel hoe we dat opvangen."

Vandaag liepen we Vanden Borre trouwens tegen het lijf op Neerpede. En het moet gezegd: de kilo's zijn er ondertussen afgevlogen. De rechtsachter oogde al scherp, maar de testen wezen uit dat hij nog niet aan het maximum van zijn capaciteiten zit. (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties