Van Hoevelen: "Verlaat Mechelen met spijt in het hart"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Van Hoevelen: "Verlaat Mechelen met spijt in het hart"
Foto: © SC

Kenny Van Hoevelen ruilde vrijdag KV Mechelen in voor RKC Waalwijk. De verdediger verlaat geel-rood met spijt in het hart, maar kijkt uit naar zijn eerste buitenlands avontuur.

Door Timothy Collard

Van Hoevelen speelde negen jaar Achter de Kazerne, maar was de laatste tijd niet altijd meer zeker van een basisplaats bij Malinwa. “Het is inderdaad met spijt in het hart dat ik Mechelen verlaat. Ik heb er heel lang gespeeld, maar langs de andere kant is het misschien wel goed dat ik weg ben”, aldus de verdediger aan Voetbalkrant.com

“Hoe de zaken verlopen zijn en hoe men de laatste weken deed bij KVM, dat vind ik persoonlijk beneden alle pijl. Dat maakt het voor mij enigszins makkelijker om te vertrekken en ik kijk de toekomst dan ook positief tegemoet. Maar toch, ik ben wel verschoten van de club.”

Van Hoevelen staat voor zijn eerste buitenlandse avontuur op zijn dertigste, iets waar hij al een tijdje mee in het hoofd zat. “Het kriebelde eigenlijk al heel lang om eens aan de slag te gaan in het buitenland. Op die manier kan ik eens zien hoe ver ik sta en of ik het niveau wel degelijk aan kan. Het is een mooie test en met RKC wil ik het dit seizoen zo goed mogelijk doen.”

"Leuk om opnieuw met Ivens samen te spelen"

In Waalwijk loopt Van Hoevelen Jonas Ivens tegen het lijf. Ook hij speelt een seizoen op huurbasis bij RKC. “Ik ben tijdens mijn eerste gesprek met Waalwijk te weten gekomen dat de club Jonas ook zou inlijven. We speelden bij Mechelen natuurlijk al samen en het is een leuk gegeven dat we binnenkort weer in één ploeg zullen staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties