Filipovic: "Aalst is erg geëvolueerd"

Jens Hoofteer
| 1 reacties
Filipovic: "Aalst is erg geëvolueerd"
Foto: © SC

Eendracht Aalst verloor op de eerste speeldag in de tweede klasse met 2-0 van Antwerp. Verdediger Predrag Filipovic had geen moeite om toe te geven dat de zege van de thuisploeg meer dan verdiend was.

“Antwerp heeft voor mij de beste ploeg van tweede klasse”, vertelt de Belg van Servisch-Montenegrijnse origine aan Voetbalkrant.com. “Zij hebben een geweldige ploeg en worden aangemoedigd door supporters die er altijd een helse sfeer van maken. Dit Antwerp is een van de beste ploegen die ik de laatste jaren in tweede heb gezien. Zij zijn de absolute titelkandidaat.”

Zelf worden de Ajuinen getipt als een gevaarlijke outsider. Filipovic is voorzichtig ambitieus. “Het is leuk om te horen dat men Aalst zo hoog plaatst. Voor ons blijft de ambitie echter de linkerkolom. Alles wat meer is, is mooi meegenomen. Stiekem dromen we wel van de eindronde, maar ik denk dat de eerste plaats te hoog gegrepen is.”

Filipovic speelde vroeger als linkerflankverdediger, maar is de laatste seizoenen opgeschoven naar het centrum van de verdediging. “Ik ben intussen 38 jaar. Een hele wedstrijd de flank afdweilen is niet meer aan mij besteed. Centraal voel ik me ook prima. Ik kan de jonge gasten die voor mij lopen goed bijsturen. We hebben een jonge, maar talentvolle en leergierige ploeg. Heel wat jongens hebben het potentieel om hogerop te geraken. Daar ben ik zeker van.”

"Goed en gezond bestuur is absolute noodzaak"

De verdediger speelt intussen zes jaar bij Aalst. Hij heeft de club zien veranderen. “Vooral op bestuurlijk vlak is Aalst erg geëvolueerd. Tot voor twee jaar waren er heel wat problemen binnen het bestuur. Nu is alles veel professioneler: een stabiele leiding, fulltime managers, enzovoort. We willen binnen de drie jaar naar eerste, maar mogen niet overhaast te werk gaan.  Een goed en gezond bestuur is een absolute noodzaak. Het moet niet alleen sportief kloppen, maar ook financieel. Dat beseffen ze hier in Aalst zeer goed.”   

Filipovic is van plan om nog een jaartje door te gaan als speler. “Na mijn voetbalcarrière blijf ik normaal bij Aalst als Technisch Directeur. Ik wil de club helpen bouwen aan een mooie ploeg die op termijn in eerste klasse kan spelen. Aalst is mijn tweede thuis. In woon hier al vijftien jaar en ben een echte Iëndrachter geworden. Ik zal al het mogelijke doen om de club te helpen.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties