"Ik wil van Borussia een onaangename tegenstander maken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
"Ik wil van Borussia een onaangename tegenstander maken"
Foto: © SC

Borussia Dortmund is dit seizoen dé uitdager van Bayern München in de Duitse Bundesliga. Bovendien beschikken de geelhemden met Robert Lewandowski nog steeds over een absolute topspits. "Robert en Bayern? Daar heb ik niets meer over te zeggen", aldus Jurgen Klopp.

Vorig seizoen was Bayern München outstanding in de Bundesliga. De Beierse grootmacht voetbalde Gelb und Schwarz immers op maar liefst negentien punten. “Ik wil me niet spiegelen aan het puntensaldo van Bayern”, aldus Jurgen Klopp in Sport/Voetbalmagazine. “Maar het klopt dat Dortmund beter voetbal moet brengen. In de Champions League liep alles dan weer nagenoeg perfect. Maar het vergt veel concentratie om die spelwijze keer op keer op de mat te toveren.”

“Vorig seizoen merkte ik dat er, zeker bij midweekwedstrijden, minder bereidheid was om te presteren”, gaat de Duitse veldheer verder. “Ik moet erover waken dat zoiets geen gewoonte kan worden. Ik wil van Borussia een onaangename tegenstander maken.” (lacht)

De geelhemden slaagden erin om Robert Lewandowski, die aasde op een transfer naar rivaal Bayern, in Dortmund te houden. Maar is de Poolse international wel met zijn gedachten in het Signal Iduna Park? “Lewandowski? Ik heb over dat thema helemaal niets meer te zeggen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties