Analyse Wie is klaar voor Super Sunday?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 27 reacties
Wie is klaar voor Super Sunday?
Foto: © SC

Dit weekend is het zover, de eerste Super Sunday van het seizoen wordt beslecht tussen de G5 + vice-kampioen Zulte Waregem. Zo vroeg op het seizoen zijn de meeste ploegen echter nog niet op niveau. Wie is wel min of meer klaar voor Super Sunday? U leest het hier.

Door Sander De Graeve

Club Brugge - Zulte Waregem: match van de revanche
Onze voorspelling: gelijkspel

Deze clash tussen twee ploegen die net een Europese koude douche te verwerken kregen wordt er één om naar uit te kijken. Waarom? Omdat revanchegevoelens nergens zo goed tot uiting komen als in de sport.

Club Brugge heeft nog het meeste huiswerk voor de boeg en moet uitkijken voor een Zulte Waregem dat niet slecht speelde tegen PSV. Bij Club Brugge hing het gisteravond als los zand aan elkaar. Het had vooral moeite met de fysiek sterke en goed druk zettende middenvelders van Slask. Tegen Zulte Waregem staan daar Malanda en Skúlason, ook geen watjes.

Wie bij Club wel vlagen van klasse lieten zien zijn Lestienne en Vazquez, beiden zijn echter nog niet helemaal fit en het is maar de vraag of ze na de inspanningen van donderdag een volledige wedstrijd zullen aankunnen. Bij Zulte Waregem wordt het uitkijken naar Ibrahima Conte die fantastisch speelde tegen PSV.

Anderlecht - AA Gent: twee teams op zoek naar de vorm
Onze voorspelling: kleine zege Anderlecht

Nog een wedstrijd tussen twee ploegen die nog zoekende zijn naar hun beste vorm. AA Gent kon nog niet overtuigen met een gelijkspel op Waasland-Beveren en een lastige overwinning tegen KV Mechelen. Nu Mboyo weg is hinkt Gent op twee gedachten. Enerzijds kunnen ze opnieuw het spel van de voorbereiding, en bij uitbreiding het grootste deel van vorig seizoen, spelen. Anderzijds is de goleador nu definitief weg. De enige Gentenaar die al wist te scoren is nu rechtsachter Diogo.

Bij Anderlecht werd men op de eerste speeldag door Lokeren op de feiten gedrukt. De Waaslanders wonnen er onder impuls van vooral Vanaken met 2-3. Intussen haalde de landskampioen wel al Milivojevic op het middenveld. Tegen Cercle Brugge legde paars-wit al een betere prestatie op de mat, al is dat geen waardemeter. Cercle is nauwelijks sterker als vorig seizoen. Volgens ons haalt Anderlecht het toch door een individuele flits van spelers als Bruno of de steeds beter wordende Suarez.

Racing Genk - Standard: de sterkste ploegen van het moment
Onze voorspelling: gelijkspel

Deze wedstrijd wordt beslecht door de ploegen die er ons inziens het meest klaar voor zijn. Beiden haalden zes op zes en prijken bovenaan de rangschikking. Standard is dankzij de twee Europese voorrondes al  het beste gerodeerd. Mujangi Bia speelt fantastisch en er zit opnieuw een zeker schwung in het spel van de club uit de Vurige Stede. Standard moet wel opletten dat het niet te voortvarend te werk gaat.

Racing Genk scoorde al de meeste goals in deze competitie, al trof het met Oostende en OH Leuven wel erg makke tegenstanders. Die ploegen zijn met alle respect niet te vergelijken met het KV Mechelen waar Standard op de eerste speeldag ging winnen. Het wordt ook afwachten hoe Ilombe Mboyo ingepast wordt in het Genkse systeem.

Morgen kan u hier de analyse van Hugo Broos lezen, ook hij liet zijn licht schijnen over deze Super Sunday.

Win 1159 euro!

Volgt u onze voorspelling? Waag een gokje op bij UNIBET. Als u 60 euro inzet op een zege van Anderlecht en een gelijkspel in de andere wedstrijden, kan u maar liefst 1159 euro opstrijken. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties