PSV veegt NEC van het veld

Jens Hoofteer
| 67 reacties

PSV heeft vanavond met overtuigende 5-0 cijfers gewonnen tegen NEC. Zakaria Bakkali toonde met drie doelpunten dat hij in bloedvorm verkeert.

PSV deelde meteen de lakens uit en liet zien dat het de baas was. Jürgen Locadia vond na zes minuten Zakaria Bakali en die zette de 1-0 op het bord. Voor meer doelpunten was het wachten tot na de rust.

De tweede helft was nog maar twee minuten oud toen Bakkali, opnieuw op aangeven van Locadia, de score verdubbelde. Georginio Wijnaldum besliste rond het uur op pass van Adam Maher de wedstrijd: 3-0.

NEC moest de kelk tot op de bodem ledigen. Wijnaldum zorgde eerst met zijn tweede van de avond voor 4-0 en Bakkali wist in de slotfase doelman Johnsson voor de vijfde keer te verschalken.

De nog maar 17-jarige Bakkali werd eergisteren door Marc Wilmots geselecteerd voor de oefeninterland van de Rode Duivels, woensdag tegen Frankrijk. De aanvaller liet vanavond met een hattrick zien dat hij die selectie dubbel en dik verdiende.