Rodgers zeker dat Suarez blijft

Yves Dekoning
| 3 reacties
Rodgers zeker dat Suarez blijft
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens een persconferentie heeft Brendan Rodgers meer informatie gegeven over de situatie van Luis Suarez. De manager van Liverpool speelde open kaart met de pers.

Brendan Rodgers moest tijdens de persconferentie in Dublin vooral antwoorden op vragen over Luis Suarez. Hij verduidelijkte waarom de aanvaller niet meer met de groep mee mag trainen.

“Natuurlijk traint Luis nu op zijn eentje en hij begrijpt waarom. Om eerlijk te zijn, we hebben geen haast. Ik moest deze beslissing nemen omwille van het welzijn van de groep. De voorbereiding is schitterend geweest. Ik kon het me niet veroorloven om de mentaliteit van de spelers nu te laten breken.”

“Als de tijd rijp is zullen we met hem praten en als hij terug klaar is om te trainen zoals vroeger, zullen we hem terug in de groep opnemen. Het is een moeilijke periode voor hem, maar ik moet de groep en de club beschermen. Hij kent ons standpunt.”

Eigenaar John Henry maakte duidelijk dat Liverpool Suarez niet zal verkopen tijdens deze transferperiode. Rodgers viel zijn baas bij: “We zijn rustig, de club heeft de situatie onder controle. De eigenaars zijn briljant. Ze hebben duidelijk gesteld dat ze onze beslissing steunen om hem te houden.”

“Luis heeft nog een contract voor drie jaar en we willen hem niet verkopen. Hij is één van de beste spelers wereldwijd en we hebben onze ploeg vorig seizoen rond hem gebouwd. En hij had een fantastisch seizoen.”

“We gaan hem niet verkopen, en zeker niet aan een rivaliserende club. We hebben niet het gevoel dat we het gevecht zullen verliezen. Hij is een speler van Liverpool en ik heb er vertrouwen in dat hij dat zal blijven.”

“Zolang ik Luis ken, heeft hij gevochten voor zijn leven, voor Liverpool. Op een moment zal hij beseffen dat de club hem niet gaat verkopen. Als dat moment komt, zal hij de knop omdraaien. Als hij dan terug het trainingsveld opkomt, zal hij zich niets minder dan 100% geven. Die inzet zien we momenteel niet. Maar ik ben er zeker van dat wanneer hij terug fit en beschikbaar is, dat hij dan weer alles zal geven.”

“Suarez is een wereldklasse-aanvaller. Zijn passie en liefde voor voetbal maken dat hij het meest blij is als hij aan het voetballen is. Ik twijfel er niet aan dat hij dezelfde impact zal hebben als vorig jaar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties