Reactie Buyens licht toe: Waarom wint Standard alles?

Robby Morren
Robby Morren
| 33 reacties
Buyens licht toe: Waarom wint Standard alles?
Foto: © SC

De overwinning op het veld van Racing Genk was al de zevende op rij voor Standard, dat nu alleen de leiding neemt. In een gesprek met Voetbalkrant.com legt sterkhouder Yoni Buyens uit waarom het op dit moment zo goed loopt bij de Rouches.

Door Robby Morren

Wat is jouw analyse van de wedstrijd tegen Genk?

"Die vroege goal heeft ons natuurlijk enorm hard geholpen. Daarna zijn we goed in blok blijven spelen wat goed is gelukt. Er was op het middenveld niet veel ruimte voor Genk en hun spelers op de flanken kwamen dan ook nog eens op het middenveld meespelen en dat speelde wel in onze kaart."

"We zijn heel efficiënt geweest en hebben een heel volwassen wedstrijd gespeeld. In de tweede helft trokken we misschien wat te veel terug op de eigen helft, toen hadden we iets aanvallender moeten denken maar dat zijn fouten die aan bod zullen komen tijdens de bespreking en die er tegen de volgende keer uit moeten."

Was die eerste goal een ingestudeerd nummertje?

"Nee, maar de mensen die de wedstrijden van Standard volgen hebben gezien dat we dat nogal hebben gedaan. We hebben daar de kwaliteiten voor en als we zo gevaarlijk kunnen zijn en scoren, moeten we dat doen."

Wat een sezoensbegin voor Standard. Kan je uitleggen waarom jullie alle wedstrijden al wonnen?

"Er zijn duidelijke afspraken en we spelen heel goed met onze kwaliteiten. Dat is de sterkte van onze groep. Ook het groepsgevoel is goed. Door het rotatiesysteem blijft iedereen betrokken en is ook iedereen heel scherp. Dat is alleen maar een surplus voor deze ploeg."

Is het ook de hand van de coach die voor de goede resultaten zorgt?

"Ja natuurlijk. Bij elke ploeg is er de hand van de coach en dat geldt zeker ook voor ons."

Het vertrouwen moet nu wel heel groot zijn na liefst 7 overwinningen op rij.

"Dat is ook wel zo maar we mogen niet vergeten dat we er elke wedstrijd 100% voor moeten gaan. We kunnen niet teren op die gewonnen wedstrijden, elke match moeten we er opnieuw vol tegenaan gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties