G4 speelt met Lokerse linksachters

G4 speelt met Lokerse linksachters
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren heeft een goeie reputatie als het om linksachters gaat. Denk maar aan Derrick Tshimanga en Laurens De Bock. Zelfs alle linksachters die momenteel in de basis staan bij de G4 hebben een verleden bij Sporting.

Laurens De Bock van Club Brugge en Derrick Tshimanga van Racing Genk waren de recentste producten die van de band van de Lokerse linksachterfabriek rolden. Zij speelden voor hun transfer naar een topclub enkele seizoenen in de basis bij de Oost-Vlamingen.

Ook Standard en Anderlecht hebbn echter een linksachter met Lokerse roots. Jelle Van Damme kwam in zijn jeugd tweemaal bij Sporting Lokeren terecht. Van zijn zesde tot zijn negende en van zijn veertiende tot zijn zeventiende. Daarna plukte Germinal Beerschot hem weg en gaf Franky Van der Elst hem een kans in eerste nationale.

Bij Anderlecht staat Olivier Deschacht al enkele jaren vastgenageld op die linksachter. De vele concurrenten die er kwamen wist hij allemaal op de bank te houden. Ook hij heeft een verleden bij Lokeren. De linksbuiten kwam via AA Gent in Lokeren terecht en zou er twee seizoenen blijven. Op zijn zestiende werd hij door Anderlecht weggeplukt en door jeugdtrainer Franky Vercauteren omgeschoold tot linksback.

Opmerkelijk is dat Lokeren nu het seizoen begon met een linksachter die niet uit de eigen jeugd komt. Denis Odoi staat er al drie competitiewedstrijden op rij in de basis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties