Kompany: "Man City is de club van de toekomst"

Kompany: "Man City is de club van de toekomst"
Foto: © SC

Vincent Kompany zat er zoals gewoonlijk ontspannen bij na de training van de Rode Duivels. De captain van Manchester City en de nationale ploeg staat voor een nieuw seizoen in de Premier League en maakt direct de ambities duidelijk.

Vincent, even over de foto die je op Twitter zwierde: Maradona met een paar Belgen. Weet je dat het om een foto uit 1982 ging?

"Nee, dat wist ik niet. Maar ik vond het een schitterende foto. Zes Belgen die solidariteit uitstraalden tegenover het genie Maradona: niemand kan zeggen dat het geen schitterende foto is. Het symboliseert zoveel."

Vanavond Frankrijk. Wat betekent zo'n oefenwedstrijd voor jou?

"Goh, ik speel tegen enkele ploegmaats en Frankrijk is toch nog altijd een naam in het voetbal. Het is een ploeg met heel veel talent. Het wordt moeilijk, maar we kijken er ook naar uit."

Zijn ze beter dan België?

"Ze hebben veel meer ervaring op grote toernooien. Dat is iets waar wij naar streven en waar we hard aan werken. Ervaring kan je niet stelen. Maar voor de rest denk ik niet dat er veel verschil nog zit tussen de twee landen."

Voor jou begint dit weekend ook weer de competitie.

"Ik ben er klaar voor. Ik wil niet op de feiten vooruit lopen, maar ik voel me ongelooflijk goed: sterk, scherp en met een fantastisch gevoel. Ik denk dat het een mooi seizoen gaat worden."

Hoe is het onder de nieuwe coach, Manuel Pellegrini?

"Mijn ervaring leert me dat elke trainer zijn eigen accenten wil leggen. Pellegrini wil met elke ploeg aanvallend voetbal brengen en daar hebben we tijdens de zomer hard op getraind. Ja, geloof me, het wordt een interessant seizoen."

Jij werd ook weer in verband gebracht met Barcelona en andere topploegen.

"Ik ben daar heel direct in geweest, want ik ga daar niet blijven op reageren. Sommigen beseffen echt slecht hoe Manchester City evolueert. Ze gaan ons niet blijven onderschatten, want Manchester City is de club van de toekomst. Let op mijn woorden! Het gras is niet altijd groener aan de overkant."

Maar jij gelooft al lang in het project.

"Tuurlijk, ik ben naar City gekomen toen er zelfs nog geen gras was. (lacht)"

Waaraan merk je die evolutie?

"Dat er 300 miljoen euro uitgegeven werd voor een oefencomplex is toch al een serieuze indicatie (knipoog). En het beleid is gewoon super."

Sinds je doorspeelde met een neusbreuk tegen Servië is je heldenstatus in België indien mogelijk nog groter geworden.

"Ik heb die berichtjes ook gehoord, maar er speciaal niet te veel aandacht aan besteed. Ik lag op dat moment trouwens in het ziekenhuis, dus heb ik er weinig tijd voor gehad. Maar natuurlijk is het wel leuk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties