Reactie Kljestan: "Niveau moet zwaar omhoog naar de CL toe"

Kljestan: "Niveau moet zwaar omhoog naar de CL toe"
Foto: © SC

Het doelpunt van Sacha Kljestan was voor Anderlecht de bevrijding die het al meer dan een uur aan het zoeken was. De Amerikaan scoorde in zijn honderdste wedstrijd voor paars-wit, maar zag ook dat er nog werk aan de winkel is voor de Champions League begint.

Kljestan was op het juiste moment op de juiste plaats, maar echt moeilijk was zijn doelpunt niet te noemen. "De makkelijkste uit mijn carrière waarschijnlijk", knikte de middenvelder. "Het gaf ons de nodige ademruimte, want we speelden niet goed, dat weten we ook. We waren te traag en gewoon niet goed genoeg. Dat heeft de coach ons ook duidelijk gemaakt tijdens de rust. We hebben de wind van voren gekregen, geloof mij."

In de tweede helft kreeg Kljestan twee nieuwe maats naast zich op het middenveld. "Zij hebben ons beter doen voetballen. Youri is ongelooflijk: nog maar 16, maar zoveel zelfvertrouwen. En Demy zorgde voor meer organisatie. De flankspelers moesten ook meer in het spel betrokken worden. En in de tweede helft lukte dat toch wel. Franky geraakte er een paar keer door. We weten dat het niet goed was, maar we gaan wel groeien in de komende weken."

Dat zal ook nodig zijn, want binnenkort komt de Champions League er al aan. "We beseffen dat het niveau dan zwaar omhoog moet. Hopelijk kunnen we nog een paar weken duchtig trainen en progressie maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties