Genk wil Club Brugge-scenario vermijden: "Belangrijkste uitmatch van 2013"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Genk wil Club Brugge-scenario vermijden: "Belangrijkste uitmatch van 2013"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk moet donderdag in Ijsland een goede uitgangspositie zien te verwerven tegen Hafnarfjördur. Kwalificatie voor de poules van de Europa League is enorm belangrijk. Een voortijdige uitschakeling tegen een 'kleine' club, zoals Club Brugge, wil Genk absoluut vermijden.

Door Robby Morren

Genk was vorig seizoen de enige Belgische club die Europees overwinterde en die kleine stunt wil men in Limburg maar al te graag nog eens overdoen. Algemeen directeur Dirk Degraen steekt het belang van de dubbele confrontatie met Hafnarfjördur niet onder stoelen of banken. "Dit is onze belangrijkste uitwedstrijd van 2013. We krijgen geen herkansing", zo voert hij de druk op.

"Er is geen enkele gemakkelijke wedstrijd"

Julien Gorius benadrukt dat onderschatting van de tegenstander uit den boze is. Een scenario zoals dat van Club Brugge tegen Slask Wroclaw moet te allen prijze vermeden worden. “We moeten heel goed opletten. Kijk maar naar Club Brugge. Iedereen dacht dat zij zich makkelijk zouden kwalificeren voor de volgende ronde maar dat lukte niet."

"Wij moeten veel respect tonen voor de tegenstander. Ik kan je verzekeren dat er geen enkele makkelijke wedstrijd is, ook al hadden we tegen een club met meer prestige geloot kunnen worden. We gaan absoluut niet naar ginder met de zekerheid dat we zullen winnen. We zullen ons 100% geven om een goed resultaat neer te zetten", besluit de Fransman tegenover Voetbalkrant.com.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties