Interview De Laet: "Er kan wel nog een Belg bij"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
De Laet: "Er kan wel nog een Belg bij"
Foto: © SC

Ritchie De Laet doet dit seizoen opnieuw een gooi naar promotie met Leicester City. De Antwerpenaar beseft echter zelf dat het een zware dobber zal worden. "Er zijn wel tien ploegen die hetzelfde doel voor ogen hebben."

Door Cédric De Volder

Leicester City kon vorig seizoen aan de Premier League ruiken. In de halve finale van de play-offs om promotie liep het echter op onvoorstelbare wijze fout voor de blauwhemden. Diep in blessuretijd miste Anthony Knockaert een strafschop. Het onvoorstelbare voltrok zich toen luttele seconden later aan de overkant een doelpunt van Watford werd opgetekend. Het verslag en die ongelooflijke beelden kan je bovendien HIER nog eens opvragen.

Hoe liggen de kaarten momenteel voor de (vergane) trots van de East Midlands? “Ik wil vooral het scenario van vorig seizoen nooit meer meemaken”, aldus Ritchie De Laet in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Verlies in de halve finale van de nacompetitie is natuurlijk geen schande, maar vooral de manier waarop zorgt zelfs vandaag nog voor een slecht gevoel.”

"Verlies in de halve finale van de nacompetitie is natuurlijk geen schande, maar vooral de manier waarop zorgt zelfs vandaag nog voor een slecht gevoel"

Leicester City is een naam die thuis hoort op het hoogste niveau. Maar is de kern sterk genoeg om opnieuw mee te dingen naar een podiumplaats? “De groep is zelfs versterkt in vergelijking met vorig jaar”, kirt de Antwerpenaar. “Er zijn geen sleutelspelers vertrokken en de groep is in de breedte zelfs versterkt. Bovendien merk ik een grote honger om eindelijk die stap naar de Premier League te zetten. Er kan er daar wel nog een Belg bij." (lacht)

Leicester City startte de voetbaljaargang met een zeven op negen. Tegen Leeds United duidde het scorebord na negentig minuten immers nog steeds geen enkel doelpunt aan. “Ik denk dat het in die wedstrijd beide kanten op kon en uiteindelijk is een puntje verdiend. De moeilijkheid aan the Championship is dan ook de hoeveelheid toppers. Van welke kant ik de meeste concurrentie verwacht? Er zijn wel tien ploegen die hetzelfde doel voor ogen hebben. Al zullen Wigan Athletic, Reading, Queens Park Rangers en Watford er dit seizoen opnieuw heel dicht bij zijn.”

"Of er in het tussenseizoen interesse was? Er kwamen wel enkele clubs aankloppen, maar Leicester liet meteen weten dat een verkoop niet aan de orde is"

Ondertussen is vooral De Laet zelf gebrand op een glorieuze terugkeer naar de Premier League. De tweevoudig Rode Duivel werd destijds een grote toekomst voorspeld bij Manchester United en speelde ook met Norwich City al op het hoogste niveau. Bovendien liet hij eerder optekenen dat de Premier League hét doel is, desnoods met een ander team dan Leicester. “Het klopt dat ik zo snel mogelijk wil terugkeren”, besluit De Laet. “Of er in het tussenseizoen interesse was? Er kwamen wel enkele clubs aankloppen, maar Leicester liet meteen weten dat een verkoop niet aan de orde is.”

Eerder gaf Ritchie De Laet al enkele tips aan Adnan Januzaj. De beloftevolle middenvelder klopt immers op de deur in Old Trafford. Dat artikel kan je HIER nog eens nalezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties