"Dit is de nieuwe Ploeg van 't Stad"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 103 reacties
"Dit is de nieuwe Ploeg van 't Stad"
Foto: © SC

KFCO Beerschot-Wilrijk blies vanavond verzamelen voor een generale repetitie op het Kiel. Voor de partij tegen Wuustwezel gaven de bestuursleden toelichting bij de nieuwe fusieclub.

Cédric De Volder in Antwerpen

Voorzitter Eric Roef viel meteen met de deur in huis. Zijn woorden stonden in schril contrast met het onrealisme dat Patrick Vanoppen de voorbije jaren predikte. “De voorbije weken waren enorm hectisch”, aldus de preses. “Het zegt genoeg dat ik mijn speech niet eens zelf heb geschreven. Maar we zijn hier natuurlijk niet om het over koetjes en kalfjes te hebben.” (lacht)


De bestuursploeg gaf tekst en uitleg bij het nieuwe project

“We starten vandaag met een volledig nieuw project in de Antwerpse eerste provinciale. En laat het duidelijk zijn (richt zich tot coach Urbain Spaenhoven): Het doel is de promotie naar vierde nationale. KFCO Beerschot-Wilrijk wil de fans verwennen met aantrekkelijk voetbal. Dit is de nieuwe ‘Ploeg van ’t Stad’.”

Ook Marc Bartholomeeusen ziet alvast heil in de vernieuwde Ratten. “Een normale zwangerschap duurt negen maanden”, aldus de ondervoorzitter met een kwinkslag. “Maar bij onze club is het vruchtwater al na een tweetal maanden gebroken. Zelfs op ’t Schoon Verdiep was iedereen onder de indruk van de geboorte.”

Sponsor Mark Schaling Jr. en voorzitter Eric Roef

Bovendien doet KFCO Beerschot-Wilrijk meteen wat wijlen Beerschot AC vorig seizoen nooit gelukt is. Met Land Invest Group werd immers een multinational aangetrokken als hoofdsponsor. “Twee maanden geleden werd ik benaderd door de mensen van de club”, vertelt CEO Mark Schaling Jr. met een Nederlandse tongval. “Ik moet bekennen dat er binnen ons bedrijf amper is getwijfeld om mee te gaan in het verhaal. Als je de fanatieke achterban aanschouwt, is het dan ook een detail dat de club in de provinciale reeksen aantreedt.

In één adem werden ook de nieuwe shirts voorgesteld
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties