Wordt Vermijl een concurrent van Alderweireld bij de Rode Duivels?

Wordt Vermijl een concurrent van Alderweireld bij de Rode Duivels?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marnick Vermijl tekende deze week een nieuw contract bij Manchester United en werd vervolgens uitgeleend aan NEC. Dat kan een stap terug betekenen, maar evengoed net bijzonder goed nieuws zijn voor de jonge Belgische verdediger.

Door Aernout Van Lindt

De Rode Duivels zijn op vele plaatsen namelijk dubbel of zelfs driedubbel bezet, maar een van de grootste pijnpunten is en blijft de rechtsachterpositie. Voorlopig lijkt Toby Alderweireld het pleit daar in zijn voordeel te gaan beslissen, maar de transferpolitiek kan mogelijk roet in het eten gooien. Enkele factoren die kunnen meebeslissen over de hele zaak:

Wat kan Mega Toby bij Atlético?

De kans lijkt stilaan heel groot te worden dat Toby Alderweireld richting Atlético Madrid zal verkassen. Dat is vanuit het perspectief van Alderweireld - nu bij Ajax - een sportieve en financiële stap voorwaarts, zoveel is duidelijk.

Maar is Alderweireld zeker van speelkansen bij Atlético? Waar Thibaut Courtois als keeper incontournable is bij de socio's van Atléti, is dat voor Alderweireld nog niet het geval. Als hij op de bank zou terechtkomen, zou dat een slechte zaak zijn met het oog op Brazilië volgend jaar.

Eindelijk een echte back in de Eredivisie?

Temeer omdat Marnick Vermijl dit seizoen meer dan de kansen zal krijgen om zich te bewijzen. Het is dan misschien wel 'maar' bij NEC, maar de jonge Belg uit Peer heeft de afgelopen jaren veel geleerd bij Manchester United en zal die ervaring bij de ploeg uit Nijmegen zeker kunnen ten goede aanwenden.

Meer nog, met Vermijl staat er misschien voor het eerst een echte, volleerde back op in de Eredivisie. Zoiets zal Marc Wilmots zeker moeten opmerken en dan kan het er nog om gaan spannen wie in het basiselftal staat op het WK. 

Halen we het WK?

Het lijkt soms een overbodige vraag, maar we moeten ze nog stellen natuurlijk. Onze Rode Duivels moeten eerst nog op het WK geraken, alvorens we een basiselftal voor Brazilië kunnen opstellen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties