Westerlo wint, Antwerp gelijk na late tegentreffer

Timothy Collard
| 88 reacties

RWDM Brussels is voorlopig alleen leider in tweede klasse. De roodhemden profiteerden optimaal van het puntenverlies van Antwerp. Westerlo beent de Great Old ook bij in de stand na een overwinning tegen Wezet.

Westerlo-Wezet  2-0

Westerlo kwam na een goed kwartier spelen op voorsprong tegen Wezet. Voormalig topschutter Jaime Ruiz nam het openingsdoelpunt voor zijn rekening. De thuisploeg ging wel op zoek naar een tweede treffer, maar aan de pauze stond het nog steeds 1-0.

Na de pauze bleef het ene doelpunt van Ruiz lang op het scorebord staan. Pas een kwartier voor tijd maakte Paulussens de bevrijdende tweede treffer. Die volstond meteen ook voor een al bij al eenvoudige zege van Westerlo.

Antwerp-Geel  1-1

Op de Bosuil leek er lang geen vuiltje aan de lucht voor Antwerp. Het openingsdoelpunt bleef dan wel erg lang uit voor de oudste club van ons land, twintig minuten voor tijd was het dan toch prijs.

Kevin Tano opende de score met een knappe treffer. Een negen op negen leek in de maak voor Antwerp, maar Geel kwam in de slotfase toch nog opzetten. De bezoekers kregen vlak voor tijd een strafschop, na een fout die buiten de zestien gebeurde. Geel nam het geschenk in dank aan en graait zo in extremis nog een punt mee naar huis.

RWDM Brussels-Virton  2-1

RWDM is na zaterdagavond de nieuwe leider in tweede klasse. De roodhemden namen het thuis op tegen Virton en keken aan de rust nog tegen een achterstand aan. Blaise had Virton op voorsprong geschoten vanop elf meter.

Na de pauze trok RWDM de scheve situatie alsnog recht. Kersverse aanwinst Frederic Gounongbe zette eerst een strafschop om en maakte tien minuten voor tijd zijn tweede van de avond. 2-1-zege voor Brussels en ook de voorlopige leidersplaats.