Transferanalyse: Cercle krijgt het moeilijk

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Transferanalyse: Cercle krijgt het moeilijk
Foto: © SC

Nu de transferstorm achter ons ligt, kijken we aan de hand van onze prognose van voor het seizoen wie goed en minder goed werk leverde op de transfermarkt. Vandaag zijn de ploegen die tussen plaats 11 en 16 stonden aan de beurt. Cercle lijkt een moeilijk seizoen tegemoet te gaan.

11: OH Leuven: Status quo

Bij de ploeg uit de studentenstad kwam er in de zomer wel wat bij. Vooral de komst van Messoudi en Ogunjimi, twee spelers met naam en faam, viel op. De vraag blijft wel of beide spelers hun niveau van weleer kunnen halen. Vooral Ogunjimi is al een tijdje op de dool.

De eerste wedstrijden van de Leuvenaars waren alvast weinig overtuigend, maar het behouden van Ibou zou weleens de beste transfer van Oud-Heverlee Leuven kunnen zijn. Bij Leuven vertrok er met Chuka en Pouga toch wat offensieve kracht. Het is afwachten of de nieuwkomers dat kunnen opvangen.

12: Waasland-Beveren: Versterkt

Bij de Waaslanders mocht men deze zomer het woord transferstorm haast letterlijk nemen. Er streken 20 nieuwkomers neer op de Freethiel. Coach Glen De Boeck kreeg de loodzware opdracht om er een hecht team van te vormen.

Het vertrek van oudgedienden als Sonck, Lardenoit en Cavens werd opgevangen door de komst van onder anderen Ivan Trickovski, Robert Demjan, Robin Henkens, Rami Gershon, Ivan Veselinovic en Milos Maric. Nieuwkomer Aboubakar Oumarou (foto) kan één van de revelaties van het seizoen worden. Waasland-Beveren speelde dramatisch op Lierse, maar komt volgens ons niet in de problemen dit seizoen.

13: Lierse: Versterkt

In Lier was het opnieuw een gezellige drukte in de twee zomermaanden. Enkele Egyptenaars werden met een onvoldoende huiswaarts gestuurd en er werd gespeurd naar versterkingen. Met Losada, Corstjens en Farssi werden spelers aangetrokken die een versterking zouden moeten betekenen.

De laatste twee nieuwkomers kwamen ook met de nodige adelbrieven. Carl Hoefkens heeft geen introductie nodig en met Watt haalde Lierse een oplossing voor het probleem in de spits in huis. De jonge speler van Celtic scoorde vorig seizoen nog tegen Barcelona.

14: Cercle Brugge: Status quo

Cercle Brugge zag heel wat spelers vertrekken. Onder anderen Godee, Boghossian, Carvalho, Rudy, Portier en Bakenga trokken de groen-zwarte deur achter zich dicht. Daarnaast kregen Evens en Vidarsson een andere functie.

In de plaats kwamen spelers als Buysse, Van Acker, Kabananga, Etock en Monachello. Cercle kon zich wegens een beperkt budget uiteindelijk niet echt versterken en lijkt ondanks de betere start opnieuw een moeilijk seizoen tegemoet te gaan.

15: Charleroi: Versterkt

De Carolo’s hebben we voor het seizoen wat onder hun waarde geschat. De Waalse ploeg kon zich versterken én behield sterkhouders als Pollet en Kaya. Marinos, Daf, Marcq, Vervoort en Dewaest lieten zich al opmerken.

Dit Charleroi gaat een rustig seizoen in de middenmoot tegemoet, met hier en daar een uitschieter.

16: Oostende: Versterkt

Op de laatste plaats in onze prognose vinden we Oostende terug. Tot een week voor de transferdeadline leek de kustploeg dan ook een echte vogel voor de kat. Sinds de aankomst van de vaak op Twitter te vinden sterke man Marc Coucke kwam daar drastisch verandering in.

Enkele serieuze versterkingen werden aangetrokken om het behoud te verzekeren. Als die nieuwkomers op niveau presteren zal Oostende niet op plaats vijftien of zestien te vinden zijn aan het eind van het seizoen. Canesin, Wilmet, Lukaku en Mushekwi mogen er zijn, maar vooral met Berrier haalde Oostende een topper binnen. Een ‘weireldploegsje’ is het nog niet, een stevige eersteklasser wel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties