Esseveebroeders helpen jonge Rode Duivels voorbij Italië

De Belgische beloften hebben uitgepakt met een geweldige prestatie op het veld van Italië. In Rieti gingen de jonge Rode Duivels winnen met 1-3, met dank aan de jonge huurlingen van Zulte Waregem.

Vooraf was er wat commotie rondom de jonge Rode Duivels door het uit de selectie zetten van Maxime Lestienne, maar de spelers wilden toch uitpakken met een topprestatie in Rieti tegen groepsfavoriet Italië.

Vijf minuten voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong via Battocchio, meteen ook de ruststand na een boeiende eerste helft.

Na de koffie ontbonden Thorgan Hazard en Junior Malanda hun duivels. In vijf minuten wisten zij de achterstand om te zetten in een voorsprong. In de absolute slotfase maakte Ferreira Carrasco er nog 1-3 van voor de Belgische beloften.

België won eerder al van Cyprus met 2-0 en staat nu met 6 op 6 aan de leiding in de groep. Maandag om 20 uur volgt wedstrijd drie, een thuismatch tegen Noord-Ierland in Leuven.