Hazard: "Als het moet speel ik met inspuitingen"

Hazard: "Als het moet speel ik met inspuitingen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Naast de naam van Eden Hazard staat nog een vraagteken. De winger van Chelsea kon gisteren wel trainen, maar voelde nog steeds last. Als het echt moet, overweegt hij om met inspuitingen te spelen."

Sander De Graeve in Anderlecht

Eden Hazard kon gisteren voor het eerst met de groep trainen. “Ik ben niet 100%, maar het valt mee. Vandaag kon ik deelnemen aan de training, ook al had ik in het begin wat last. De wedstrijd is pas binnen twee dagen, dus er is nog tijd. We zien wel.”

Uit zijn discours bleek dat hij hoopvol was om te kunnen spelen, maar zijn lichaamstaal vertelde een ander verhaal. “Als ik 100% fit ben speel ik, anders normaal gezien niet. Ik heb er al een paar weken last van. Vooral na de wedstrijd tegen Bayern (waar verlengingen gespeeld werden, sdg) had ik veel last.”

Met inspuitingen speelde hij nog nooit. “We hebben er wel over gepraat. We vermijden het best, maar als het moet, moet het.”

De jonge ster van Chelsea beseft het belang van de match. “Het is een heel belangrijke wedstrijd. Ook het resultaat van Servië-Kroatië is voor ons erg belangrijk. Ik hoop dat de Serviërs een goed resultaat kunnen halen.”

“Moest ik de ploeg opstellen, De Bruyne zou spelen”

Hazard wil de Schotten niet onderschatten. “Op papier zijn ze minder sterk dan ons, maar ze hebben ook spelers die in de Premier League aan de bak komen. Dat getuigt ook van kwaliteit en daarenboven spelen ze thuis.”

Bij Chelsea begon Hazard goed aan het seizoen, zijn maatje Kevin De Bruyne heeft wat minder geluk. “Hij zit in een delicate situatie. Hij maakte een goede voorbereiding mee, maar blesseerde zich toen ook licht. Zijn eerste match was ook goed. Nu is hij het slachtoffer van de concurrentie. Als hij zijn kans krijgt én grijpt, zal hij spelen. Jammer genoeg stel ik de ploeg niet op. Anders zou hij spelen.”

Ook over de strafschop van Lukaku ging het even. “Hij zal er nog maken en zal er nog missen. Alle grote spelers hebben weleens een strafschop gemist. Ik zei het hem ook in de kleedkamer: 'Je zal hier meer uit leren dan wanneer je hem gescoord had.'”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties