"Hopelijk wordt het geen afstraffing"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
"Hopelijk wordt het geen afstraffing"
Foto: © SC

De Rode Duivels werken morgen een levensbelangrijke WK-kwalificatiewedstrijd af in Glasgow. De Schotten kijken alvast uit naar de komst van de Belgische nationale ploeg. "Hopelijk drogen die sterren onze ploeg niet met pakweg 0-6 af", liet onze taxichauffeur alvast weten.

Cédric De Volder in Glasgow

Glasgow wordt momenteel overspoeld door Belgische fans. De fanatiekelingen maken kabaal en lijken nu al zeker van de overwinning. De nuchtere Schotten storen zich echter niet aan het straatfeestje. “Het is leuk om eens zo’n voetbalsterren over de vloer te krijgen.”

“Kom je voor de wedstrijd van morgen?”, viel onze taxichauffeur aan de luchthaven meteen met de deur in huis. “Ik liep daarnet de Belgische spelers tegen het lijf. Het was verrassend hoe gewillig die jongens op de foto gingen met de fans en handtekeningen stonden uit te delen. Ik heb het nochtans anders geweten toen pakweg FC Barcelona in onze stad kwam spelen.”

De 51-jarige Griffin (naam van de taxichauffeur, nvdr.) is een trotse fan van Celtic Glasgow, maar draagt ook zijn nationaal team een warm hart toe. Toch vreest hij het ergste voor de wedstrijd van morgenavond. “Jullie elftal bestaat louter uit topspelers. Bijna iedereen heeft toch een basisplaats bij een topteam uit de Premier League? En dan moet Schotland daar iets tegen beginnen? Sommige van onze jongens hebben volgens mij nog een dagtaak naast het voetbal. (lacht) Ik hoop maar dat het geen afstraffing zal worden. Houden jullie het bij 0-1?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties