Van Buyten: "Schotland match om later met kindjes te bekijken"

Van Buyten: "Schotland match om later met kindjes te bekijken"
Foto: © SC

België speelt morgen een levensbelangrijk WK-kwalificatieduel op het veld van Schotland. Ene Daniël Van Buyten heeft goede herinneren aan Hampden Park.

Aernout Van Lindt in Glasgow

Op 24 maart 2001 speelde Daniël Van Buyten - toen nog een broekie bij de Rode Duivels - een halfuurtje mee in Hampden Park.

Dat halfuur was genoeg om de 2-2 te maken, een doelpunt dat België op weg zette naar de tweede plaats in de groep en uiteindelijk ook het WK. "Dat was een goede herinnering en een mooi souvenir, omdat het ook zowat de start was van mijn internationale carrière", aldus de centrale verdediger.

"Goed resultaat morgen kan belangrijk zijn"

Het was toendertijd de opstap naar het WK in Japan en Zuid-Korea: "Het zal zeker een match zijn die ik later nog met de kindjes zal kunnen bekijken. Het was toen heel belangrijk met het oog op de kwalificatie, ook de thuismatch tegen Schotland had toen zijn waarde."

Ook nu kan het duel in Schotland van levensbelang zijn. Een goed resultaat in Schotland en eventueel puntenverlies van Kroatie in Servië kan de Rode Duivels heel dicht bij Brazilië brengen: "Ja, het zou een mooie dag kunnen zijn voor ons morgen als we een goed resultaat neerzetten."

"In Servië zal het ook een warme sfeer zijn, dus wie weet wat ze kunnen verwezenlijken tegen Kroatië", aldus nog Van Buyten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties