Reactie Chadli: "Gevaarlijk om te gaan roepen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
Chadli: "Gevaarlijk om te gaan roepen"
Foto: © SC

De Rode Duivels wonnen gisterenavond in een doornat Schotland met 0-2. Nacer Chadli was de pion die Marc Wilmots vooruitschoof om Eden Hazard te vervangen. "Ik kan gemakkelijker in mijn spel komen van op links", geeft de flankaanvaller toe.

Cédric De Volder in Glasgow

België had eigenlijk weinig moeite met Schotland. De blauwhemden probeerden het spel dan wel in handen te krijgen, maar werden telkens tot foutjes gedwongen door de Rode Duivels. De partij eindigde uiteindelijk in een 0-2-overwinning voor de troepen van Marc Wilmots. Het wedstrijdverslag kan u HIER nog eens nalezen.

Door de blessure van Eden Hazard – die nota bene zelfs niet op het wedstrijdblad stond – moest de selectieheer noodgedwongen met de pionnen schuiven. Wilmots koos voor Nacer Chadli op de linkerflank. Een keuze die de speler van Tottenham Hotspur alleen maar toejuicht. “Ik kan gemakkelijker in mijn spel komen van op links. De voorbije interlands kreeg ik een meer centrale positie toegewezen, maar dan is het niet evident om de actie te maken. Pas op: in deze lichting ben ik eigenlijk al tevreden dat ik in de ploeg sta.”

"Niet roepen dat kwalificatie binnen is"

“We namen de wedstrijd van meet af aan in handen”, gaat Chadli verder. “Er kwamen dan ook enkele kansen, terwijl de Schotten aanvallend monddood werden gemaakt. Dat we na de koffie controlerend gingen voetballen? Het is vooral een kwestie van slim zijn. Waarom zou je blind gaan aanvallen bij een voorsprong?”

Ondertussen lijkt de kwalificatie voor het wereldkampioenschap van volgend kalenderjaar een uitgemaakte zaak. “Het is gevaarlijk om nu al te roepen dat het binnen is”, besluit Chadli. “Er zijn immers nog twee wedstrijden te spelen en we hebben volgens mij toch nog een overwinning nodig. Maar ik ga natuurlijk niet ontkennen dat België bijna zeker is van een trip naar Brazilië.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties