Interview Köteles predikt rust na tegenvallende start: "Niet panikeren"

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Köteles predikt rust na tegenvallende start: "Niet panikeren"
Foto: © SC

De ontgoocheling was dit seizoen al enkele keren bijzonder groot bij Laszlo Köteles. Voetballend loopt het niet perfect en Genk tuimelde uit de top zes. De doelman hoopt dat de wedstrijd tegen Zulte Waregem de ommekeer zal inluiden.

Door Robby Morren

Hoe was de korte onderbreking?

“We hebben enkele vrije dagen gekregen maar we hebben ook heel hard getraind. We hebben ons heel goed voorbereid op de wedstrijd tegen Zulte Waregem.”

Je begint met veel vertrouwen aan die wedstrijd.

“Ik denk dat we vertrouwen mogen hebben. Zonder vertrouwen kan je beter niet aan de wedstrijd beginnen. We zullen vechten om de drie punten thuis te houden.”

Waar schuilt het grootste gevaar bij Zulte Waregem?

“Zij hebben hele goede spelers en een coach die alles tot in de puntjes voorbereidt. Zulte Waregem is een heel sterk team en iedereen moet opletten voor hen. Ze zullen zeker naar hier komen voor de drie punten. Ik hoop dat ze ons wat meer ruimte zullen geven en dat onze aanvallers zullen scoren. Dan wordt het voor ons een mooie avond." (lacht)

Genk begon sterk aan het seizoen tegen Oostende en OHL maar daarna liep het allemaal wat stroever en vielen jullie uit de top zes. Welke balans maak je op tot dusver?

“Onze start was inderdaad maar middelmatig. We hadden veel beter aan het seizoen kunnen beginnen maar we moeten beseffen dat in België geen enkele wedstrijd makkelijk is. We hebben ook punten verloren tegen onszelf door onze kansen niet te benutten en door doelpunten te slikken na onze eigen fouten. We hebben veel werk te doen maar daar zijn we mee bezig. We kenden ook wat pech en niet iedereen stak in zijn beste vorm. Eén wedstrijd kan voor de ommekeer zorgen, waarom niet die tegen Zulte Waregem?”

Je was dit seizoen al enkele keren heel erg teleurgesteld. Na de nederlaag in Lokeren wilde je liever niet reageren.

“In die wedstrijd incasseerden we drie doelpunten en mijn job was enkel die drie ballen uit het net halen. Ik was enorm teleurgesteld, ja.”

De coach zei dat Genk beter moet spelen. Ga je daarmee akkoord?

“Natuurlijk. Je kan één of twee wedstrijden winnen met minder goed voetbal maar dat kan niet blijven duren. We hebben alles in huis om beter te voetballen. Als drie spelers hun beste niveau niet halen, wordt het moeilijk. Daarnaast komt de tegenstander tegen ons vaak heel verdedigend voetballen. Het is niet makkelijk om tegen een ploeg te spelen die met 11 verdedigt. We moeten de oplossing vinden om hiermee om  te gaan.”

“In het jaar dat we kampioen werden was het helemaal anders. De tegenstander ging voluit zijn kans tegen ons en wij konden vaak op de counter scoren. Nadat we kampioen werden, ging de tegenstander anders voetballen tegen ons. Dat maakt het ook niet makkelijker voor onze aanvallers.”

“Het zit ook niet echt mee voor ons dit seizoen. Wanneer onze tegenstander tegenprikt op de counter hebben we heel vaak pech en wordt het onmiddellijk afgestraft. Na regen komt zonneschijn. We werken hard en we mogen niet panikeren. We moeten rustig blijven en ik ben er zeker van dat de resultaten zullen volgen. Het is nog heel vroeg in het seizoen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties