Interview Broos: "Zwak van De Zeeuw"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 25 reacties
Broos: "Zwak van De Zeeuw"
Foto: © SC

Anderlecht verloor gisteren met 2-0 van Benfica. Vooral in de eerste helft werd paars-wit onder de voet gelopen. Hugo Broos schijnt bij Voetbalkrant.com zijn licht over de partij én de reactie van Demy De Zeeuw.

Door Sander De Graeve

Wat vond u van de wedstrijd van Anderlecht?

"Anderlecht werd volledig overspeeld, al was het in de tweede helft beter. Het is duidelijk dat er een niveauverschil is tussen het Anderlecht van gisteren en Benfica."

Begon van den Brom niet met de verkeerde tactiek?

"Dat is altijd hetzelfde achteraf. Als het goed uitpakt zit iedereen hem te roemen. Nu viel het compleet verkeerd uit en gaat men hem de schuld geven. Anderlecht speelde wel een tactiek die ze nog niet vaak speelden. Je kan je natuurlijk vragen stellen waarom hij die keuze maakte voor die specifieke wedstrijd. Zeker omdat het tegen KV Mechelen zo goed ging drie dagen ervoor."

Aan de spelers zag je dat ze het niet gewend waren, ook Bruno wist niet waar hij moest lopen.

"Ik denk dat meerdere spelers er problemen mee hadden. Op het middenveld liepen al Kljestan, Milivojevic en De Zeeuw. Bruno wist dan niet goed of hij rechts moest blijven, dan wel naar binnen komen. Eigenlijk stonden ze in een 4-3-3, maar met die spelers is het moeilijk om dat systeem te spelen."

"Je moet natuurlijk kiezen. Als je Suarez links zet, heb je met Mitrovic centraal en Bruno rechts een echte 4-3-3. Wil je dat Suarez in dat systeem in steun van Mitrovic gaat spelen zoals tegen Mechelen, heb je een probleem."

Demy De Zeeuw bekritiseerde openlijk de tactiek van zijn coach, wat vindt u daarvan?

"Dat vind ik zwak. Ik las dat ze de tactiek vooraf besproken hadden, dan had hij op dat moment maar iets moeten zeggen. Hij deed het waarschijnlijk om zijn eigen prestatie wat goed te praten. Als spelers zich bedreigd voelen zoeken ze naar een oplossing."

Moeten we ons na gisteren zorgen maken over het niveau van het Belgisch voetbal?

"We moeten niet over één nacht ijs gaan. Het is niet omdat Anderlecht een slechte match speelt dat we ons zorgen moeten maken. Anderzijds zijn er nog voorbeelden geweest dit seizoen. Zulte Waregem werd overklast door een heel jong PSV. Laten we hopen dat die trend niet voortgezet wordt in de wedstrijden van morgen, want dan moeten we ons vragen gaan stellen."

Leefde Anderlecht te veel op een wolk na de partij tegen Mechelen?

"Als je zo'n wedstrijd speelt voel je je natuurlijk goed en moet je ook met veel vertrouwen aan die confrontatie met Benfica beginnen. Je mag wel niet naïef zijn en denken dat Benfica en Mechelen te vergelijken zijn. Als je tegen de finalist van het jaar ervoor speelt, moet je op je hoede zijn. De prestatie tegen Mechelen zorgde voor wat overschatting, maar ik denk dat ze nu terug met de voetjes op de grond staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties